Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Moram te izdati

Moram te izdati

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ruta Sepetys


ISBN:

9789926310646

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5536

Broj strana:

310

Težina:

385 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Rumunija, 1989. Sedamnaestogodišnji Kristijan Floresku mašta da jednog dana postane pisac, ali svjestan je da je to u zemlji u kojoj je odrastao gotovo nemoguće. Pod režimom Nikolaja Čaušeskua, stanovnici ove zemlje boje se čak i sanjati. Njihovim životima i snovima upravljaju izolacija i strah, a beskonačno dugi redovi za hranu ili šaputanje u vlastitom domu u strahu od prisluškivanja njihova su svakodnevica.

Dok komunistički režimi u zemljama oko njih padaju jedan po jedan, Securitate, obavještajna služba Rumunije i tada najbrojnije tajne policije Istočnog bloka, ucjenjuje Kristijana da postane doušnik. Ima dva izbora – da izda one koje voli ili da ovu situaciju okrene u svoju korist i s vlasti proba zbaciti ozloglašenog diktatora? Međutim, veoma brzo otkrit će koja je stvarna cijena slobode.

  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rumunija, 1989. Sedamnaestogodišnji Kristijan Floresku mašta da jednog dana postane pisac, ali svjestan je da je to u zemlji u kojoj je odrastao gotovo nemoguće. Pod režimom Nikolaja Čaušeskua, stanovnici ove zemlje boje se čak i sanjati. Njihovim životima i snovima upravljaju izolacija i strah, a beskonačno dugi redovi za hranu ili šaputanje u vlastitom domu u strahu od prisluškivanja njihova su svakodnevica. Dok komunistički režimi u zemljama oko njih padaju jedan po jedan, Securitate, obavještajna služba Rumunije i tada najbrojnije tajne policije Istočnog bloka, ucjenjuje Kristijana da postane doušnik. Ima dva izbora – da izda one koje voli ili da ovu situaciju okrene u svoju korist i s vlasti proba zbaciti ozloglašenog diktatora? Međutim, veoma brzo otkrit će koja je stvarna cijena slobode.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter