Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Soba puna snova

Soba puna snova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ruta Sepetys


ISBN:

978-953-343-054-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5985

Broj strana:

320

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Godina je 1950. Dok Francuska četvrt New Orleansa vrvi tajnama, sedamnaestogodišnja Josie Moraine tiho kroji svoju vlastitu sudbinu. Premda je kao kći prostitutke djetinjstvo provela u okruženju javne kuće, Josie od života želi više nego što joj New Orleans može ponuditi. I dok smišlja plan kako se izvući iz toga, tajanstvena smrt u Francuskoj četvrti upliće je u policijsku istragu koja će na kušnju staviti njezinu odanost majci, vlastitoj savjesti i osornoj madam iz Ulice Conti.
Josie je zarobljena između sna o školovanju na elitnom koledžu i tajnovitog podzemlja. Unatoč izazovima koji čekaju iza svakog ugla, New Orleans je mami da krene u potragu za istinom koja eskalira konačnom kušnjom.
S likovima jednako očaravajućim poput onih u njezinoj međunarodnoj uspješnici Pomrčina srca, Ruta Sepetys vješto gradi bogatu pripovijest o tajnama i lažima te snažno podsjeća na to kako nam odluke koje donosimo mogu oblikovati sudbinu.

  • Originalni naziv: Out of the Easy
  • Prevodilac: Drago Štajduhar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Godina je 1950. Dok Francuska četvrt New Orleansa vrvi tajnama, sedamnaestogodišnja Josie Moraine tiho kroji svoju vlastitu sudbinu. Premda je kao kći prostitutke djetinjstvo provela u okruženju javne kuće, Josie od života želi više nego što joj New Orleans može ponuditi. I dok smišlja plan kako se izvući iz toga, tajanstvena smrt u Francuskoj četvrti upliće je u policijsku istragu koja će na kušnju staviti njezinu odanost majci, vlastitoj savjesti i osornoj madam iz Ulice Conti. Josie je zarobljena između sna o školovanju na elitnom koledžu i tajnovitog podzemlja. Unatoč izazovima koji čekaju iza svakog ugla, New Orleans je mami da krene u potragu za istinom koja eskalira konačnom kušnjom. S likovima jednako očaravajućim poput onih u njezinoj međunarodnoj uspješnici Pomrčina srca, Ruta Sepetys vješto gradi bogatu pripovijest o tajnama i lažima te snažno podsjeća na to kako nam odluke koje donosimo mogu oblikovati sudbinu.

Dodatne informacije

Izdavač Znanje
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter