Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Molim te, pazi na mamu

Molim te, pazi na mamu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-226-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3239

Broj strana:

256

Težina:

377 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svakome treba majka, ma ko bio i koliko god godina imao...

Park So-njo, majka petoro odrasle djece, dolazi u Seul da ih posjeti. Međutim, na krcatoj železničkoj stanici, gubi joj se svaki trag. Iz perspektive kćerke, najstarijeg sina, muža, ali i same So-njo, razotkrivamo složenost međuljudskih veza i upoznajemo ženu koja je čitavo svoje postojanje, bez obzira na skrivene želje i čežnje, posvetila samo djeci. Četiri priče i četiri perspektive - gubitak, bijes, krivica i žrtvovanje - otkrivaju nam vrtlog osjećanja koja izranjaju usled tajanstvenog nestanka jedne majke i žene. Ali ovo nije priča o jednoj majci, već o mnogim majkama koje su više naše nego svoje, o ženama čiji se životi krune kada se porodične niti s vremenom olabave a djeca krenu svojim putem.


Pojedine knjige imaju moć da nas mijenjaju, da promjene način na koji doživljavamo sebe i način na koji se ophodimo prema najbližima. Molim te, pazi na mamu jedna je od tih knjiga. Ona nam može poslužiti kao opomena da važne osobe u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo, ona oslobađa čak i neprijatne uspomene, krivicu i tugu, uzdrmava nas do srži. Ova knjiga predstavlja prag: kad ga jednom pređemo, više nećemo biti isti.

  • Originalni naziv: Please Look after Mom...
  • Prevodilac: Nina Ivanović Muždeka
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x145
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svakome treba majka, ma ko bio i koliko god godina imao... Park So-njo, majka petoro odrasle djece, dolazi u Seul da ih posjeti. Međutim, na krcatoj železničkoj stanici, gubi joj se svaki trag. Iz perspektive kćerke, najstarijeg sina, muža, ali i same So-njo, razotkrivamo složenost međuljudskih veza i upoznajemo ženu koja je čitavo svoje postojanje, bez obzira na skrivene želje i čežnje, posvetila samo djeci. Četiri priče i četiri perspektive - gubitak, bijes, krivica i žrtvovanje - otkrivaju nam vrtlog osjećanja koja izranjaju usled tajanstvenog nestanka jedne majke i žene. Ali ovo nije priča o jednoj majci, već o mnogim majkama koje su više naše nego svoje, o ženama čiji se životi krune kada se porodične niti s vremenom olabave a djeca krenu svojim putem. Pojedine knjige imaju moć da nas mijenjaju, da promjene način na koji doživljavamo sebe i način na koji se ophodimo prema najbližima. Molim te, pazi na mamu jedna je od tih knjiga. Ona nam može poslužiti kao opomena da važne osobe u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo, ona oslobađa čak i neprijatne uspomene, krivicu i tugu, uzdrmava nas do srži. Ova knjiga predstavlja prag: kad ga jednom pređemo, više nećemo biti isti.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter