Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Septembarska svetla

Septembarska svetla

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-129-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5239

Broj strana:

271

Težina:

283 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon smrti supruga i oca, Simona i njeno dvoje djece Irena i Dorijan napuštaju Pariz. Simona prihvata posao domaćice u neobičnoj kući misterioznog proizvođača igračaka Lazarusa Jana. Ipak, idilično mjestašce u Plavom zalivu krije svoje mračne tajne: ogromnu kuću naseljenu mehaničkim bićima i sjenkama iz prošlosti, enigmu neobičnih svjetala što sijaju kroz maglu oko ostrvca sa svetionikom, stvorenje iz noćne more koje se krije u najvećoj dubini šume. Ove misterije zauvijek će sjediniti Irena i mladog Ismaela tokom jednog čarobnog ljeta u Plavom zalivu - misterije koja će ih povesti putem najuzbudljivijih avantura u vijugavom svijetu svjetlosti i sjenki. Tajanstveno se polako pretvara u natprirodno, a napetost u horor.

Septembarska svjetla su djelo s odlikama fantastike, horora, romantičarske književnosti i pikarskog romana. Karlos Ruis Safon je uspješno sjedinio sve ove elemente u uzbudljivo djelo.

Septembarska svjetla predstavljaju dio Trilogije magle, nezavisnih priča koje su sjedinjene u trilogiju motivima mora, svjetlosti i tame, utvara i tajni. Ova najranija djela Ruisa Safona – romani namenjeni tinejdžerima: Princ magle, Ponoćna palata i Septembarska svjetla – pobrali su brojne nagrade, ali i simpatije velikog broja čitalaca širom Evrope.

  • Originalni naziv: El palacio de la medianoche...
  • Prevodilac: Jasmina Nikolić
  • Edicija: Trilogija magle 3 dio
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Nakon smrti supruga i oca, Simona i njeno dvoje djece Irena i Dorijan napuštaju Pariz. Simona prihvata posao domaćice u neobičnoj kući misterioznog proizvođača igračaka Lazarusa Jana. Ipak, idilično mjestašce u Plavom zalivu krije svoje mračne tajne: ogromnu kuću naseljenu mehaničkim bićima i sjenkama iz prošlosti, enigmu neobičnih svjetala što sijaju kroz maglu oko ostrvca sa svetionikom, stvorenje iz noćne more koje se krije u najvećoj dubini šume. Ove misterije zauvijek će sjediniti Irena i mladog Ismaela tokom jednog čarobnog ljeta u Plavom zalivu - misterije koja će ih povesti putem najuzbudljivijih avantura u vijugavom svijetu svjetlosti i sjenki. Tajanstveno se polako pretvara u natprirodno, a napetost u horor. Septembarska svjetla su djelo s odlikama fantastike, horora, romantičarske književnosti i pikarskog romana. Karlos Ruis Safon je uspješno sjedinio sve ove elemente u uzbudljivo djelo. Septembarska svjetla predstavljaju dio Trilogije magle, nezavisnih priča koje su sjedinjene u trilogiju motivima mora, svjetlosti i tame, utvara i tajni. Ova najranija djela Ruisa Safona – romani namenjeni tinejdžerima: Princ magle, Ponoćna palata i Septembarska svjetla – pobrali su brojne nagrade, ali i simpatije velikog broja čitalaca širom Evrope.

    Dodatne informacije

    Izdavač Čarobna knjiga
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter