Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Mirno teku rijeke

Mirno teku rijeke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-201-756-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0937

Broj strana:

304

Težina:

526 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U hrvatskoj zabavnoj glazbi ime Drage Britvica (1935.- 2005.) metafora je za autora tekstova i pjesnika koji je sudbinu svojih stihova u književnim časopisima ili ukoričenim zbirkama poezije pretpostavio suživotu s notama najistaknutijih skladatelja. Prepoznatljive tematske cjeline Britvićeva. primijenjenog pjesništva su ljubavni i rodoljubni stihovi te pjesme o Zagrebu koje podjednako lako komuniciraju s generacijama slušatelja u regionalnim idiomima (Krapina, Opatija, Split, Požega) i urbanim žanrovima zabavne pjesme, šansone i balade.

Na kajkavskom, štokavskom i čakavskom skladali su ga i pjevali najveći - od pjevača do klapa. Drago Britvić bio je jedan od najplodnijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona, i najnagrađivaniji autor stihova na glazbenim festivalima.
Britvić je jedan od utemeljitelja Festivala kajkavske popijevke (1966.) i njegov dugogodišnji direktor. Bio je predsjednik Saveza udruženja zabavnih i narodnih muzičara, kao i jedan od osnivača 2. programa Radio Zagreba. U povodu 40. obljetnice Festivala kajkavske popijevke dodijeljena mu je Povelja Grada Krapine (2005.). Posthumno je nagrađen Porinom za životno djelo (2006.).

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U hrvatskoj zabavnoj glazbi ime Drage Britvica (1935.- 2005.) metafora je za autora tekstova i pjesnika koji je sudbinu svojih stihova u književnim časopisima ili ukoričenim zbirkama poezije pretpostavio suživotu s notama najistaknutijih skladatelja. Prepoznatljive tematske cjeline Britvićeva. primijenjenog pjesništva su ljubavni i rodoljubni stihovi te pjesme o Zagrebu koje podjednako lako komuniciraju s generacijama slušatelja u regionalnim idiomima (Krapina, Opatija, Split, Požega) i urbanim žanrovima zabavne pjesme, šansone i balade. Na kajkavskom, štokavskom i čakavskom skladali su ga i pjevali najveći - od pjevača do klapa. Drago Britvić bio je jedan od najplodnijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona, i najnagrađivaniji autor stihova na glazbenim festivalima. Britvić je jedan od utemeljitelja Festivala kajkavske popijevke (1966.) i njegov dugogodišnji direktor. Bio je predsjednik Saveza udruženja zabavnih i narodnih muzičara, kao i jedan od osnivača 2. programa Radio Zagreba. U povodu 40. obljetnice Festivala kajkavske popijevke dodijeljena mu je Povelja Grada Krapine (2005.). Posthumno je nagrađen Porinom za životno djelo (2006.).

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter