Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Meduzin pogled

Meduzin pogled

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Natali Hejns


ISBN:

978-86-521-4901-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5026

Broj strana:

328

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bojaće te se, bežaće od tebe i zvaće te čudovištem.

Među sestrama gorgonama Meduza je najmlađa, najlepša i jedina smrtna. Ona se menja, oseća slabost, stari. Oseća prolaznost i, za razliku od svoje porodice, razume postupke ljudi.

Kada Posejdon poželi Meduzu u Ateninom hramu, boginju obuzima nemilosrdan gnev. Besna što joj je večiti rival obeščastio svetilište, odlučuje da se osveti devojci. Kažnjena za Posejdonove postupke, Meduza će biti zauvek jezivo preobražena. Njene lepe uvojke zameniće guje, a njen pogled će skameniti svako živo biće. Prokleta da svojim pogledom uništi svakoga koga voli, Meduza se povlači u samoću i ostaje skrivena sve dok Persej ne pođe u sudbonosnu potragu za Gorgoninom glavom.

U ovom romanu preinačuje se jedan od najpoznatijih antičkih mitova tako što se pripoveda s iskrenom empatijom prema glavnoj junakinji - ženi koju je povredio moćan muškarac - okrivljenoj, kažnjenoj i demonizovanoj zbog tuđeg greha. Ponirući duboko u poreklo mita, Natali Hejns daje savremenu rekonstrukciju Meduzine priče sa mnogo strasti i domišljatosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bojaće te se, bežaće od tebe i zvaće te čudovištem. Među sestrama gorgonama Meduza je najmlađa, najlepša i jedina smrtna. Ona se menja, oseća slabost, stari. Oseća prolaznost i, za razliku od svoje porodice, razume postupke ljudi. Kada Posejdon poželi Meduzu u Ateninom hramu, boginju obuzima nemilosrdan gnev. Besna što joj je večiti rival obeščastio svetilište, odlučuje da se osveti devojci. Kažnjena za Posejdonove postupke, Meduza će biti zauvek jezivo preobražena. Njene lepe uvojke zameniće guje, a njen pogled će skameniti svako živo biće. Prokleta da svojim pogledom uništi svakoga koga voli, Meduza se povlači u samoću i ostaje skrivena sve dok Persej ne pođe u sudbonosnu potragu za Gorgoninom glavom. U ovom romanu preinačuje se jedan od najpoznatijih antičkih mitova tako što se pripoveda s iskrenom empatijom prema glavnoj junakinji - ženi koju je povredio moćan muškarac - okrivljenoj, kažnjenoj i demonizovanoj zbog tuđeg greha. Ponirući duboko u poreklo mita, Natali Hejns daje savremenu rekonstrukciju Meduzine priče sa mnogo strasti i domišljatosti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter