Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Mačka

Mačka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789537229368

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2259

Broj strana:

109

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Marko, četrdesetogodišnji neafirmirani pisac iz Hridi, se javlja na oglas iz rubrike poznanstva. On tako upoznaje Elizabetu iz Kijeva, plaća joj put da dođe u Hrvatsku i zaljubljuje se u nju. Želi se njome oženiti i imati djecu.

No ona ga ne voli i traži samo da joj Marko kupuje skupe stvari te hoće da se provodi. Marko ušteđeni novac troši na Elizabetu. U ušima mu je pjesma Zvonimira Goloba Mačka, koju izvodi Ibrica jusić, o mladiću koji troši novac na rasipnu ženu koja je zapravo mačka. Marko i Elizabeta putuju na Hvar u vikendicu njegova prijatelja gdje mu ona priznaje da u kijevu ima drugog i da je promijenila više muškaraca.

Njemu je jasno da nju obitelj ne zanima. On joj plaća kartu za povratak nakon trećeg viđenja. Ona ga potom naziva i tvrdi da ga voli no on joj ne želi ponovo slati garantno pismo.

Elizabeta, preko svoje krštene kume, koja joj je govorila da prekine sa Markom jer on nema ni svoga stana ni stalni posao, upoznaje bogatog muškarca. No on se ne želi s njom vjenčati i Elizabeta, ostavši bez posla, odluči ne vratiti se u ukrajnu već ostaje u Hridi i postane prostitutka.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Marko, četrdesetogodišnji neafirmirani pisac iz Hridi, se javlja na oglas iz rubrike poznanstva. On tako upoznaje Elizabetu iz Kijeva, plaća joj put da dođe u Hrvatsku i zaljubljuje se u nju. Želi se njome oženiti i imati djecu. No ona ga ne voli i traži samo da joj Marko kupuje skupe stvari te hoće da se provodi. Marko ušteđeni novac troši na Elizabetu. U ušima mu je pjesma Zvonimira Goloba Mačka, koju izvodi Ibrica jusić, o mladiću koji troši novac na rasipnu ženu koja je zapravo mačka. Marko i Elizabeta putuju na Hvar u vikendicu njegova prijatelja gdje mu ona priznaje da u kijevu ima drugog i da je promijenila više muškaraca. Njemu je jasno da nju obitelj ne zanima. On joj plaća kartu za povratak nakon trećeg viđenja. Ona ga potom naziva i tvrdi da ga voli no on joj ne želi ponovo slati garantno pismo. Elizabeta, preko svoje krštene kume, koja joj je govorila da prekine sa Markom jer on nema ni svoga stana ni stalni posao, upoznaje bogatog muškarca. No on se ne želi s njom vjenčati i Elizabeta, ostavši bez posla, odluči ne vratiti se u ukrajnu već ostaje u Hridi i postane prostitutka.

Dodatne informacije

Izdavač Orion
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter