Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Krv i lepota - Bordžije

Krv i lepota - Bordžije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Dunant


ISBN:

978-86-521-1360-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5318

Broj strana:

583

Težina:

737 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka romana Sveta srca i U društvu kurtizane.

Krajem petnaestog vijeka, ljepota i stvaralaštvo Italije bile su na ravnoj nozi s njenom surovošću i korupcijom, ali nigdje kao u Rimu i u samoj Crkvi. Kada je kardinal Rodrigo Bordžija kupio sebi put do papskog prijestola i postao Aleksandar VI, njega kao ličnost nisu označavali samo bogatstvo ili strastvena ljubav prema nezakonitoj djeci koju je imao već i sama njegova krv: on je bio španski papa u gradu kojim upravljaju Italijani. Da bi porodica Bordžija mogla likovati, ovaj harizmatični, vrhunski političar sa ogromnom ljubavlju prema životu, ženama i moći morao je iskoristiti svoju papsku moć i sopstvenu porodicu na putu ka uspjehu.

Glavno oruđe bio mu je najstariji sin Čezare, čovjek nevjerovatno hladne inteligencije i još hladnije duše, premda sve nestabilniji kao ličnost. Docnije ovjekovečen u Makijavelijevom Vladaocu, on je svome ocu obezbjeđivao energiju i snagu. Aleksandrova kći Lukrecija, koju su obojica mnogo voljela, bila je pak najznačajnije dinastičko sredstvo. Ovaj roman možda ponajviše prati njen životni put kroz tri braka: od djetinje naivnosti do bolnih iskustava, od piona na tabli do političkog igrača.

Razbijajući mnoge mitove o Bordžijama Krv i ljepota je veličanstveno djelo koje je iznova udahnulo život ovoj jedinstvenoj porodici, ujedno veličajući sirovu snagu same istorije.

  • Originalni naziv: Blood and Beauty: The...
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divkovi
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka romana Sveta srca i U društvu kurtizane. Krajem petnaestog vijeka, ljepota i stvaralaštvo Italije bile su na ravnoj nozi s njenom surovošću i korupcijom, ali nigdje kao u Rimu i u samoj Crkvi. Kada je kardinal Rodrigo Bordžija kupio sebi put do papskog prijestola i postao Aleksandar VI, njega kao ličnost nisu označavali samo bogatstvo ili strastvena ljubav prema nezakonitoj djeci koju je imao već i sama njegova krv: on je bio španski papa u gradu kojim upravljaju Italijani. Da bi porodica Bordžija mogla likovati, ovaj harizmatični, vrhunski političar sa ogromnom ljubavlju prema životu, ženama i moći morao je iskoristiti svoju papsku moć i sopstvenu porodicu na putu ka uspjehu. Glavno oruđe bio mu je najstariji sin Čezare, čovjek nevjerovatno hladne inteligencije i još hladnije duše, premda sve nestabilniji kao ličnost. Docnije ovjekovečen u Makijavelijevom Vladaocu, on je svome ocu obezbjeđivao energiju i snagu. Aleksandrova kći Lukrecija, koju su obojica mnogo voljela, bila je pak najznačajnije dinastičko sredstvo. Ovaj roman možda ponajviše prati njen životni put kroz tri braka: od djetinje naivnosti do bolnih iskustava, od piona na tabli do političkog igrača. Razbijajući mnoge mitove o Bordžijama Krv i ljepota je veličanstveno djelo koje je iznova udahnulo život ovoj jedinstvenoj porodici, ujedno veličajući sirovu snagu same istorije.

Dodatne informacije

Izdavač Lagun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter