Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

U društvu kurtizane

U društvu kurtizane

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Dunant


ISBN:

978-86-7436-798-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1576

Broj strana:

393

Težina:

499 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Moja gospa Fjameta Bjankini čupala je obrve i grickala usne ne bi li se zarumenjele kada se dogodilo nezamislivo. Vojska cara Svjetog rimskog carstva napravila je rupu u zidu božjeg vječnog grada kroz koju je navalila bujica poluizgladnjelih, polusumanutih vojnika koji su na umu imali samo pljačku i uništavanje.

Dok papski grad kog su opustošili opsadnici i protestantski jeretici bukti, dvoje prepredenjaka, Fjameta Bjankini, čuvena gradska kurtizana i njen pratilac, kepec Bučino Teodoldi, planiraju budućnost na zgarištu voljenog grada.

Njihov zlatni krčag je blistava Venecija u kojoj nepobjedivi partneri, kreću u pohod na bogatstvo. Bučino oštrog uma, hitrog oka i otrovnog jezika i Fjameta, božanske ljepote i đavolskog karaktera, odmalena naučena da zavede, zabavi i zadovolji muškarca koji to može da plati. Venecija je, međutim, puna iskušenja: od Turčina u potrazi za novim mladim ljubavnicama za svog sultana, do ustreptale strasti mladog Fjametinog ljubavnika koji želi mnogo više od burnih noći.

Najveći izazov zlatne Venecije je tajanstvena slijepa djevojka koja će razorno uticati na njihove živote.

Ponegdje duhovita, a ponegdje tužna, ovo je priča o čežnji, prevarama, grijehovima i odanosti, o svemu što muškarci i žena izazivaju jedno u drugom, često s nesagledivim posljedicama.

  • Prevodilac: Žermen Filipović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Moja gospa Fjameta Bjankini čupala je obrve i grickala usne ne bi li se zarumenjele kada se dogodilo nezamislivo. Vojska cara Svjetog rimskog carstva napravila je rupu u zidu božjeg vječnog grada kroz koju je navalila bujica poluizgladnjelih, polusumanutih vojnika koji su na umu imali samo pljačku i uništavanje. Dok papski grad kog su opustošili opsadnici i protestantski jeretici bukti, dvoje prepredenjaka, Fjameta Bjankini, čuvena gradska kurtizana i njen pratilac, kepec Bučino Teodoldi, planiraju budućnost na zgarištu voljenog grada. Njihov zlatni krčag je blistava Venecija u kojoj nepobjedivi partneri, kreću u pohod na bogatstvo. Bučino oštrog uma, hitrog oka i otrovnog jezika i Fjameta, božanske ljepote i đavolskog karaktera, odmalena naučena da zavede, zabavi i zadovolji muškarca koji to može da plati. Venecija je, međutim, puna iskušenja: od Turčina u potrazi za novim mladim ljubavnicama za svog sultana, do ustreptale strasti mladog Fjametinog ljubavnika koji želi mnogo više od burnih noći. Najveći izazov zlatne Venecije je tajanstvena slijepa djevojka koja će razorno uticati na njihove živote. Ponegdje duhovita, a ponegdje tužna, ovo je priča o čežnji, prevarama, grijehovima i odanosti, o svemu što muškarci i žena izazivaju jedno u drugom, često s nesagledivim posljedicama.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter