Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Konstrukcija arhitektonskih i mašinskih formi

Konstrukcija arhitektonskih i mašinskih formi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Černjihov


ISBN:

600585

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1683

Broj strana:

222

Težina:

579 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je izašla 1931.godine u izdanju Lenjingradskog društva arhitekata, koje, ipak nije bilo sasvim saglasno sa svim stavovima autora, ali ga je podržavalo, naglašavajući da je ilustracioni materijal vrlo bitan i da može poslužiti ne samo za oblast arhitekture, nego i za oblast industrijske tehnike. Černjihov i sam to, bar na prvi pogled, sugerira - spoj u njegovom naslovu između arhitektonskih i mašinskih formi nije slučajan.

Trajnost crteža i ideja Černjihova, kao uostalom i trajnost cijelog pokreta ruske, sovjetske avangarde dvadesetih, značajnim dijelom počiva na postojanju sadržine u toj arhitekturi, na postojanju ideala, ciljeva, horizonata, vizija, značenja, slika.

Kod Černjihova, iako je riječ samo o crtežima, taj unutrašnji krug arhitektonskog stava što ga on ima i arhitektonskih formi koje on predlaže, ima jasnu vrlinu socijalne energije i nade.

Ova knjiga pomaže, ili skoro omogućava razumijevanje konstruktivizma u njegovom osnovnom, najčistijem i autentičnom pojavnom projektu.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x140
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je izašla 1931.godine u izdanju Lenjingradskog društva arhitekata, koje, ipak nije bilo sasvim saglasno sa svim stavovima autora, ali ga je podržavalo, naglašavajući da je ilustracioni materijal vrlo bitan i da može poslužiti ne samo za oblast arhitekture, nego i za oblast industrijske tehnike. Černjihov i sam to, bar na prvi pogled, sugerira - spoj u njegovom naslovu između arhitektonskih i mašinskih formi nije slučajan. Trajnost crteža i ideja Černjihova, kao uostalom i trajnost cijelog pokreta ruske, sovjetske avangarde dvadesetih, značajnim dijelom počiva na postojanju sadržine u toj arhitekturi, na postojanju ideala, ciljeva, horizonata, vizija, značenja, slika. Kod Černjihova, iako je riječ samo o crtežima, taj unutrašnji krug arhitektonskog stava što ga on ima i arhitektonskih formi koje on predlaže, ima jasnu vrlinu socijalne energije i nade. Ova knjiga pomaže, ili skoro omogućava razumijevanje konstruktivizma u njegovom osnovnom, najčistijem i autentičnom pojavnom projektu.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter