Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hemijsko tehnološki leksikon

Hemijsko tehnološki leksikon

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0423-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1664

Broj strana:

880

Težina:

1433 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

57,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Jedan od glavnih ciljeva autora, prilikom sastavljanja Leksikona, ticao se mogućnosti postizanja što veće praktične koristi svima koji se u svakodnevnom poslu susreću sa različitim pitanjima iz oblasti hemije i hemijske tehnologije. Upravo iz tih razloga, svim materijama i pojmovima nije posvećena ista pažnja, već je akcenat stavljen na rizične materije, prije svega one zapaljive i eksplozivne.

U takvim slučajevima dati su podaci o načinu zaštite - o njihovom bezbjednom korišćenju, skladištenju i transportu. Radi što lakšeg korišćenja Leksikona, izbjegavano je, gdje god je to bilo moguće, korišćenje simbola i skraćenica, a zadržane su samo one opštepoznate. Za veliki broj obrađenih materija dati su svi nazivi, s tim što su međusobno povezani, sa ciljem što lakše upotrebe Leksikona.

Polazna osnova za izradu Hemijsko-tehnološkog leksikona bio je Hemijski leksikon, štampan prije više godina u izdanju Društva za zaštitu materijala Jugoslavije, ali razlike postoje. One se tiču prvenstveno obima, pošto je ovaj Leksikon prošireniji i tekst je u velikoj mjeri obogaćen novim odrednicama i savremenim podacima.
Leksikon je urađen u formatu A5, obima je 880 strana, tvrdog poveza i u pitanju je četvrto izdanje.

  • Izdanje: 4
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedan od glavnih ciljeva autora, prilikom sastavljanja Leksikona, ticao se mogućnosti postizanja što veće praktične koristi svima koji se u svakodnevnom poslu susreću sa različitim pitanjima iz oblasti hemije i hemijske tehnologije. Upravo iz tih razloga, svim materijama i pojmovima nije posvećena ista pažnja, već je akcenat stavljen na rizične materije, prije svega one zapaljive i eksplozivne. U takvim slučajevima dati su podaci o načinu zaštite - o njihovom bezbjednom korišćenju, skladištenju i transportu. Radi što lakšeg korišćenja Leksikona, izbjegavano je, gdje god je to bilo moguće, korišćenje simbola i skraćenica, a zadržane su samo one opštepoznate. Za veliki broj obrađenih materija dati su svi nazivi, s tim što su međusobno povezani, sa ciljem što lakše upotrebe Leksikona. Polazna osnova za izradu Hemijsko-tehnološkog leksikona bio je Hemijski leksikon, štampan prije više godina u izdanju Društva za zaštitu materijala Jugoslavije, ali razlike postoje. One se tiču prvenstveno obima, pošto je ovaj Leksikon prošireniji i tekst je u velikoj mjeri obogaćen novim odrednicama i savremenim podacima. Leksikon je urađen u formatu A5, obima je 880 strana, tvrdog poveza i u pitanju je četvrto izdanje.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter