Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ko se smije lijepoj Kameli?

Ko se smije lijepoj Kameli?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-30-001-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1568

Broj strana:

64

Težina:

462 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Podstaknuta odličnim prijemom i očiglednim uspjehom svoje prve slikovnice Treba li bumbar Zii naočale, Sanja Seferović Drnovšek se upustila u još jednu avanturu duha, napisala novu, simpatičnu i poučnu priču. Ovaj put, riječ je o kamili, koja se u priči zove Kamela i koja želi putovati i upoznavati svijet.
Prema riječima autorice, napisana je da bi djeca uživala u doživljaju čitanja teksta i u ilustracijama slikovnice, u saznanjima o prirodi i društvu koje ih okružuje, sa odgojno obrazovnim ciljem afirmiranja moralnih vrijednosti u procesu formiranja vlastitog ponašanja. Predviđena je kao dodatna, vesela, lektira kojom se djeca postepeno osposobljavaju za samostalno čitanje uz pomoć roditelja, nastavnika i prijatelja. Vježbanka, didaktičko-radni materijal koji je prilog i ovoj njenoj slikovnici, kreirana je kao produžena nastavna aktivnost u skladu sa odgojno-obrazovnim ciljevima školskog obrazovanja Federacije Bosne i Hercegovine.
Ne sumnjamo – mali čitaoci će uživati u doživljaju čitanja pjesme, naučiće da kamile imaju važnu ulogu u prirodi, izražajnim, samostalnim čitanjem pjesme poistovjećivati se sa likovima u pjesmi, koji personificiraju odnose među ljudima. Na taj način će razumjeti da znanje o drugima i saosjećanje prema drugima afirmišu moralne vrijednosti međusobnog poštovanja i formiraju vlastito ponašanje u skladu sa njima.
Sve ovo, tim prije, jer i likovna oprema ilustratorice Lare Dorin savršeno pristaje uz priču, dajući joj poseban šarm i ljepotu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x295
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Podstaknuta odličnim prijemom i očiglednim uspjehom svoje prve slikovnice Treba li bumbar Zii naočale, Sanja Seferović Drnovšek se upustila u još jednu avanturu duha, napisala novu, simpatičnu i poučnu priču. Ovaj put, riječ je o kamili, koja se u priči zove Kamela i koja želi putovati i upoznavati svijet. Prema riječima autorice, napisana je da bi djeca uživala u doživljaju čitanja teksta i u ilustracijama slikovnice, u saznanjima o prirodi i društvu koje ih okružuje, sa odgojno obrazovnim ciljem afirmiranja moralnih vrijednosti u procesu formiranja vlastitog ponašanja. Predviđena je kao dodatna, vesela, lektira kojom se djeca postepeno osposobljavaju za samostalno čitanje uz pomoć roditelja, nastavnika i prijatelja. Vježbanka, didaktičko-radni materijal koji je prilog i ovoj njenoj slikovnici, kreirana je kao produžena nastavna aktivnost u skladu sa odgojno-obrazovnim ciljevima školskog obrazovanja Federacije Bosne i Hercegovine. Ne sumnjamo – mali čitaoci će uživati u doživljaju čitanja pjesme, naučiće da kamile imaju važnu ulogu u prirodi, izražajnim, samostalnim čitanjem pjesme poistovjećivati se sa likovima u pjesmi, koji personificiraju odnose među ljudima. Na taj način će razumjeti da znanje o drugima i saosjećanje prema drugima afirmišu moralne vrijednosti međusobnog poštovanja i formiraju vlastito ponašanje u skladu sa njima. Sve ovo, tim prije, jer i likovna oprema ilustratorice Lare Dorin savršeno pristaje uz priču, dajući joj poseban šarm i ljepotu.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter