Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Katalog dijagnostičkih laboratorijskih pretraga s primjerima iz kliničke prakse

Katalog dijagnostičkih laboratorijskih pretraga s primjerima iz kliničke prakse

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-532-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M5370

Broj strana:

830

Težina:

680 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

128,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Katalog dijagnostičkih laboratorijskih pretraga s primjerima iz kliničke prakse prošireno je izdanje Kataloga dijagnostičkih laboratorijskih pretraga objavljenoga 2009. godine.

Prvi dio knjige je suvremen i opsežan priručnik koji svojim formatom omogućuje brzi pristup klinički relevantnim laboratorijskim dijagnostičkim pretragama. U uvodnom dijelu navedene su bitne informacije za pripremu bolesnika i pravilno uzorkovanje krvi. Najopsežniji dio čini abecedni popis pretraga, koje sadržavaju kratki naziv pretrage, referentni interval, metodologiju, predanalitiku, uzorak, rok izdavanja nalaza, interferencije, tumačenje nalaza, područje rada, te vanjsku procjenu kvalitete kao preporučeni i važan dio svake pretrage.
Drugi dio knjige čine 62 klinička slučaja koja su obrađena i prikazana prema biokemijskoj osnovi bolesti. Prikaz svakog slučaja obuhvaća uputnu dijagnozu i dostupne kliničke podatke, tražene pretrage i rezultate te tumačenje nalaza.
Osim navedena dva glavna segmenta, priručnik čine: 1) kratki protokoli za elektroničko naručivanje pretraga, zahtjevi za pretragama te obrazac za informirani pristanak; 2) popis korisnih mrežnih stranica i časopisa iz područja laboratorijske medicine; 3) fotografije suvremene, integrirane i informatizirane laboratorijske dijagnostike po pojedinim specijalnostima, uključujući predanalitiku i analitiku; 4) primjeri međunarodnih i nacionalnih programa procjene kvalitete i certifikati.
Priručnik je namijenjen svim studentima diplomskih i poslijediplomskih studija koji u nastavnom programu imaju laboratorijsku medicinu (klinička kemija i biokemija, laboratorijska imunologija, farmakologija, toksikologija i molekularna dijagnostika) i specijalizantima, ali je i izvor najnovijih informacija stručnjacima iz različitih medicinskih i biomedicinskih područja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Katalog dijagnostičkih laboratorijskih pretraga s primjerima iz kliničke prakse prošireno je izdanje Kataloga dijagnostičkih laboratorijskih pretraga objavljenoga 2009. godine. Prvi dio knjige je suvremen i opsežan priručnik koji svojim formatom omogućuje brzi pristup klinički relevantnim laboratorijskim dijagnostičkim pretragama. U uvodnom dijelu navedene su bitne informacije za pripremu bolesnika i pravilno uzorkovanje krvi. Najopsežniji dio čini abecedni popis pretraga, koje sadržavaju kratki naziv pretrage, referentni interval, metodologiju, predanalitiku, uzorak, rok izdavanja nalaza, interferencije, tumačenje nalaza, područje rada, te vanjsku procjenu kvalitete kao preporučeni i važan dio svake pretrage. Drugi dio knjige čine 62 klinička slučaja koja su obrađena i prikazana prema biokemijskoj osnovi bolesti. Prikaz svakog slučaja obuhvaća uputnu dijagnozu i dostupne kliničke podatke, tražene pretrage i rezultate te tumačenje nalaza. Osim navedena dva glavna segmenta, priručnik čine: 1) kratki protokoli za elektroničko naručivanje pretraga, zahtjevi za pretragama te obrazac za informirani pristanak; 2) popis korisnih mrežnih stranica i časopisa iz područja laboratorijske medicine; 3) fotografije suvremene, integrirane i informatizirane laboratorijske dijagnostike po pojedinim specijalnostima, uključujući predanalitiku i analitiku; 4) primjeri međunarodnih i nacionalnih programa procjene kvalitete i certifikati. Priručnik je namijenjen svim studentima diplomskih i poslijediplomskih studija koji u nastavnom programu imaju laboratorijsku medicinu (klinička kemija i biokemija, laboratorijska imunologija, farmakologija, toksikologija i molekularna dijagnostika) i specijalizantima, ali je i izvor najnovijih informacija stručnjacima iz različitih medicinskih i biomedicinskih područja.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter