Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Kad srce zaboli, priručnik za srčane bolesnike (i one koji to ne žele postati)

Kad srce zaboli, priručnik za srčane bolesnike (i one koji to ne žele postati)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-815-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

V6145

Broj strana:

238

Težina:

607 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kad srce zaboli, priručnik za srčane bolesnike i za one koji to ne žele postati, prijeko je potreban i jednima i drugima. Bolesnici vrlo često prođu akutnu fazu srčanog udara ili velike srčane operacije, a da ne znaju osnovne činjenice o svojoj bolesti i koja je bila osnova i svrha operativnog zahvata koji su prošli.

Prednost i posebnost ovog priručnika je u tome da je napisan krajnje jednostavno, laicima prihvatljivim i razumljivim jezikom, a istodobno je održana visoka razina stručnosti. On je sinteza popularnoga i laiku dostupnoga prikaza i znanstveno objektiviziranih spoznaja utemeljenih na znanstvenim dokazima i najnovijim stručnim smjernicama. U knjizi se nalazi mnoštvo informacija i ilustracija vezanih za srčano-krvožilne bolesti: od njihove definicije i učestalosti, čimbenika rizika za njihov razvoj, znakova bolesti, dijagnostičkih metoda, načina sprječavanja nastanka bolesti te liječenja. Ponuđeni su odgovori na većinu pitanja s kojima se susreću kardiološki bolesnici. S druge strane, kako je u današnje moderno vrijeme dostupnost internetskih informacija nepregledna, ali često neprovjerena i zbunjujuća, ovaj priručnik nudi na jednom mjestu brojne informacije koje su relevantne i potvrđene kroz kliničku praksu.

U priručniku su opisane i suvremene smjernice i preporuke vezane uz pravilnu i zdravu prehranu za cjeloživotnu prevenciju srčano-krvožilnih bolesti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad srce zaboli, priručnik za srčane bolesnike i za one koji to ne žele postati, prijeko je potreban i jednima i drugima. Bolesnici vrlo često prođu akutnu fazu srčanog udara ili velike srčane operacije, a da ne znaju osnovne činjenice o svojoj bolesti i koja je bila osnova i svrha operativnog zahvata koji su prošli. Prednost i posebnost ovog priručnika je u tome da je napisan krajnje jednostavno, laicima prihvatljivim i razumljivim jezikom, a istodobno je održana visoka razina stručnosti. On je sinteza popularnoga i laiku dostupnoga prikaza i znanstveno objektiviziranih spoznaja utemeljenih na znanstvenim dokazima i najnovijim stručnim smjernicama. U knjizi se nalazi mnoštvo informacija i ilustracija vezanih za srčano-krvožilne bolesti: od njihove definicije i učestalosti, čimbenika rizika za njihov razvoj, znakova bolesti, dijagnostičkih metoda, načina sprječavanja nastanka bolesti te liječenja. Ponuđeni su odgovori na većinu pitanja s kojima se susreću kardiološki bolesnici. S druge strane, kako je u današnje moderno vrijeme dostupnost internetskih informacija nepregledna, ali često neprovjerena i zbunjujuća, ovaj priručnik nudi na jednom mjestu brojne informacije koje su relevantne i potvrđene kroz kliničku praksu. U priručniku su opisane i suvremene smjernice i preporuke vezane uz pravilnu i zdravu prehranu za cjeloživotnu prevenciju srčano-krvožilnih bolesti.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter