Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.278

Facebook slicica

Katalog

Kako bog zapvijeda

Kako bog zapvijeda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789531209298

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0150

Broj strana:

463

Težina:

587 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,49 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ravnici natopljenoj kišom, na pustopoljini na rubu svega, gdje se njive i rijeke miješaju s hangarima, a vile s travnjacima i auto-salonima, žive otac i sin. Rino i Cristiano Zena. Sjedinjeni ljubavlju koja se napaja nasiljem, ponosno žive svoje siromaštvo, zajedno s još dvojicom izgubljenih ljudi: Četrisirom, koji je postao mjesni čudak nakon nesreće sa žicama visokog napona, i Danilom Apreom, kojega je napustila žena i obilježio gubitak kćeri. Jednoga dana odluče da je došao trenutak za preokret u njihovim životima. Plan je jednostavan: obiti bankomat.

Junaci ove apokaliptične bajke nađu se tako u olujnoj noći napućenoj utvarama i grizodušjem, u kojoj se rijeke izlijevaju iz korita a blato kao da pokapa svaku nadu. No iz tame izranja plavokosa djevojčica, koja će osloboditi mračnu silu i tako zauvijek izmijeniti njihove sudbine... Silovit roman, simfonija u kojoj se najmračnija tragedija i najrazuzdaniji humor stapaju u složenu sliku društva i diktiraju žestok ritam priče koja nas drži bez daha od prve do posljednje stranice.

  • Prevodilac: Snježana Husić
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U ravnici natopljenoj kišom, na pustopoljini na rubu svega, gdje se njive i rijeke miješaju s hangarima, a vile s travnjacima i auto-salonima, žive otac i sin. Rino i Cristiano Zena. Sjedinjeni ljubavlju koja se napaja nasiljem, ponosno žive svoje siromaštvo, zajedno s još dvojicom izgubljenih ljudi: Četrisirom, koji je postao mjesni čudak nakon nesreće sa žicama visokog napona, i Danilom Apreom, kojega je napustila žena i obilježio gubitak kćeri. Jednoga dana odluče da je došao trenutak za preokret u njihovim životima. Plan je jednostavan: obiti bankomat. Junaci ove apokaliptične bajke nađu se tako u olujnoj noći napućenoj utvarama i grizodušjem, u kojoj se rijeke izlijevaju iz korita a blato kao da pokapa svaku nadu. No iz tame izranja plavokosa djevojčica, koja će osloboditi mračnu silu i tako zauvijek izmijeniti njihove sudbine... Silovit roman, simfonija u kojoj se najmračnija tragedija i najrazuzdaniji humor stapaju u složenu sliku društva i diktiraju žestok ritam priče koja nas drži bez daha od prve do posljednje stranice.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter