Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Izlet

Izlet

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Suzan Vriland


ISBN:

978-86-521-0176-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1946

Broj strana:

444

Težina:

562 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka bestselera Suzan Vriland opet se vraća, ovog puta sa živopisnim proučavanjem jedne od najomiljenijih slika na svijetu, Renoarovog Izleta.

Remek-djelo Ogista Renoara koje prikazuje grupu njegovih prijatelja kako uživaju jednog nedjeljnog ljetnjeg popodneva na terasi kafea na Seni blizu Pariza odmah se može prepoznati. Kolekcionar umjetničkih djela, italijanski novinar, ratni heroj, bogati slikar, poznata glumica i Renoarova buduća žena između ostalih učestvuju u trenutku la vie moderne u vrijeme kad su socijalne slobode bile sve jače a Pariz se oporavljao od francusko-pruskog rata. Parižane je opijala želja za zadovoljstvima i težili su da od života stvore nešto izvanredno. Renoar je želeo isto i prihvatio se ovog velikog izazova u periodu ličnih kriza u umjetnosti i ljubavi dok se sve vrijeme suočavao sa problemima odanosti i razilaženjem u stilovima, koji su izjedali impresioniste. Sa Renoarom kao naratorom, kao i njegovih sedam modela, sa Parizom i Senom u pozadini, Vrilandova nam osvjetljava ukus, hedonizam i umjetnost ere. Predivnom paletom treperavih, zanosnih karaktera ona oslikava njihove živote, ljubavi, gubitke i pobjede i sama stvara portret.

Impresionistički blistav i human kao i Renoarova slika koja ga je inspirisala, roman Izlet je i sâm istinsko umjetničko djelo koje spaja očigledna zadovoljstva života i nemoguće težnje u jedinstvenu, povezanu viziju. Suzan Vriland je već neko vrijeme jedna od naših najboljih spisateljica, a ovo joj je do sada najbolja knjiga.
ROBERT OLEN BATLER, dobitnik Pulicerove nagrade

Vrilandova me je magično prenijela u zadivljujući svijet Renoara i njegovih modela. Živio sam tamo, okusio sam i udahnuo atmosferu. Bogato, obavezno štivo.
EDVARD RADERFURD

  • Prevodilac: Bojana Ilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka bestselera Suzan Vriland opet se vraća, ovog puta sa živopisnim proučavanjem jedne od najomiljenijih slika na svijetu, Renoarovog Izleta. Remek-djelo Ogista Renoara koje prikazuje grupu njegovih prijatelja kako uživaju jednog nedjeljnog ljetnjeg popodneva na terasi kafea na Seni blizu Pariza odmah se može prepoznati. Kolekcionar umjetničkih djela, italijanski novinar, ratni heroj, bogati slikar, poznata glumica i Renoarova buduća žena između ostalih učestvuju u trenutku la vie moderne u vrijeme kad su socijalne slobode bile sve jače a Pariz se oporavljao od francusko-pruskog rata. Parižane je opijala želja za zadovoljstvima i težili su da od života stvore nešto izvanredno. Renoar je želeo isto i prihvatio se ovog velikog izazova u periodu ličnih kriza u umjetnosti i ljubavi dok se sve vrijeme suočavao sa problemima odanosti i razilaženjem u stilovima, koji su izjedali impresioniste. Sa Renoarom kao naratorom, kao i njegovih sedam modela, sa Parizom i Senom u pozadini, Vrilandova nam osvjetljava ukus, hedonizam i umjetnost ere. Predivnom paletom treperavih, zanosnih karaktera ona oslikava njihove živote, ljubavi, gubitke i pobjede i sama stvara portret. Impresionistički blistav i human kao i Renoarova slika koja ga je inspirisala, roman Izlet je i sâm istinsko umjetničko djelo koje spaja očigledna zadovoljstva života i nemoguće težnje u jedinstvenu, povezanu viziju. Suzan Vriland je već neko vrijeme jedna od naših najboljih spisateljica, a ovo joj je do sada najbolja knjiga. ROBERT OLEN BATLER, dobitnik Pulicerove nagrade Vrilandova me je magično prenijela u zadivljujući svijet Renoara i njegovih modela. Živio sam tamo, okusio sam i udahnuo atmosferu. Bogato, obavezno štivo. EDVARD RADERFURD

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter