Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Izabrane pjesme

Izabrane pjesme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-87-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4419

Broj strana:

256

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Iako nije bio ni bučan niti nametljiv, postao je za čitavu Jugoslaviju ipak najčujniji poetski zvuk koji dopire iz njenog središta, iz grada iz čijeg je imena, nekim zaista lepim i simboličnim slučajem izvedeno i samo pesnikovo ime: Sarajlić, zapisuje Stevan Raičković za svog vršnjaka, pjesnika koji se u poslijeratnom pjesničkom talasu, kom i sam Raičković pripada, na poseban način izdvaja obitavajući u našem zajedničkom vremenu, za razliku od mnogih koji se na poetskom planu zavlače u prostore intime.

Izet Kiko Sarajlić kao da čitav svoj vijek izdaje samo kraće autobiografske biltene. Svjetski putnik, zaljubljen u geografske predjele kroz koje je koračao, upija samo ono životno neophodno da bi o njima progovorio na svoj način, čini se posve jednostavno i lako, a suštinski lijepo i duboko. Svojom poezijom vodi dijalog sa svojim savremenicima, znanim i neznanim, sa mrtvim pjesnicima, književnim junacima, istorijskim ličnostima, kroz svoj šeretski vođen epistolarni stih.

Takav je i u ovom izboru njegove poezije koju izdavač objavljuje u povodu obilježavanja 20. godišnjice od smrti pjesnika.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Iako nije bio ni bučan niti nametljiv, postao je za čitavu Jugoslaviju ipak najčujniji poetski zvuk koji dopire iz njenog središta, iz grada iz čijeg je imena, nekim zaista lepim i simboličnim slučajem izvedeno i samo pesnikovo ime: Sarajlić, zapisuje Stevan Raičković za svog vršnjaka, pjesnika koji se u poslijeratnom pjesničkom talasu, kom i sam Raičković pripada, na poseban način izdvaja obitavajući u našem zajedničkom vremenu, za razliku od mnogih koji se na poetskom planu zavlače u prostore intime. Izet Kiko Sarajlić kao da čitav svoj vijek izdaje samo kraće autobiografske biltene. Svjetski putnik, zaljubljen u geografske predjele kroz koje je koračao, upija samo ono životno neophodno da bi o njima progovorio na svoj način, čini se posve jednostavno i lako, a suštinski lijepo i duboko. Svojom poezijom vodi dijalog sa svojim savremenicima, znanim i neznanim, sa mrtvim pjesnicima, književnim junacima, istorijskim ličnostima, kroz svoj šeretski vođen epistolarni stih. Takav je i u ovom izboru njegove poezije koju izdavač objavljuje u povodu obilježavanja 20. godišnjice od smrti pjesnika.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter