Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Italijanski sekretar

Italijanski sekretar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kejleb Kar


ISBN:

978-86-7436-884-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1807

Broj strana:

225

Težina:

349 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Tvorac istorijskog trilera latio se najvećeg detektiva-naučnika u istoriji. Najnovija pripovjest Kejleba Kara (po narudžbini zadužbine ser Artura Konana Dojla) počinje šifrovanim telegramom koji je Šerlok Holms dobio od svog brata Majkrofta. Slavni detektiv otkriva doktoru Votsonu da je pozvan u Škotsku, u pomoć kraljici Viktoriji.

Oni kreću brzim vozom na sjever; pošto su zamalo izbjegli smrt na putu, pridružuje im se Majkroft i obavještava ih o svirepim ubistvima poznatog arhitekte i njegovog predradnika tokom priprema za obnovu krila slavne i zlokobne palate Holirud u Edinbirgu.

Majkroft je zatražio pomoć svoga brata u rasvjetljavanju ovih ubistava koja su možda ključ za daleko složeniju i opasniju zavjeru protiv kraljičinog života. Ali okolnosti smrti ove dvojice nesrećnika prizivaju sjećanje na još jedno strašno ubistvo izvršeno u Holirudu - na ubistvo italijanskog sekretara, Davida Ricija. Prepreka?

Ricija, učitelja muzike i povjerenika škotske kraljice Meri, iskasapili su na njene oči tri vijeka ranije pristalice engleske kraljice Elizabete (možda i uz odobrenje te nepopustljive vladarke), u pokušaju da slome duh vrlo nezavisne mlade škotske kraljice. Holms uznemirava Votsona nagovještajem da je možda osvetoljubivi duh italijanskog sekretara uzeo ova dva života kako bi kaznio sve koji remete mir njegovog vječnog boravišta.

Jesu li ove dvije smrti samo podudarnost? Jesu li stara politička suparništva ponovo podigla svoje otrovne glave? Ili italijanski sekretar zaista vrši svoju jezivu osvetu? Ispripovjedan s jedinstvenim smislom za istorijske pojedinosti i strukturu ljudskog zla, novi roman Kejleba Kara obogaćuje nasljeđe Konana Dojla opčinjujućom, ali neumoljivo zahuktalom pričom koja nas vodi u svijet nov čak i za samog Šerloka Holmsa.

  • Prevodilac: Dropulić Nenad
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tvorac istorijskog trilera latio se najvećeg detektiva-naučnika u istoriji. Najnovija pripovjest Kejleba Kara (po narudžbini zadužbine ser Artura Konana Dojla) počinje šifrovanim telegramom koji je Šerlok Holms dobio od svog brata Majkrofta. Slavni detektiv otkriva doktoru Votsonu da je pozvan u Škotsku, u pomoć kraljici Viktoriji. Oni kreću brzim vozom na sjever; pošto su zamalo izbjegli smrt na putu, pridružuje im se Majkroft i obavještava ih o svirepim ubistvima poznatog arhitekte i njegovog predradnika tokom priprema za obnovu krila slavne i zlokobne palate Holirud u Edinbirgu. Majkroft je zatražio pomoć svoga brata u rasvjetljavanju ovih ubistava koja su možda ključ za daleko složeniju i opasniju zavjeru protiv kraljičinog života. Ali okolnosti smrti ove dvojice nesrećnika prizivaju sjećanje na još jedno strašno ubistvo izvršeno u Holirudu - na ubistvo italijanskog sekretara, Davida Ricija. Prepreka? Ricija, učitelja muzike i povjerenika škotske kraljice Meri, iskasapili su na njene oči tri vijeka ranije pristalice engleske kraljice Elizabete (možda i uz odobrenje te nepopustljive vladarke), u pokušaju da slome duh vrlo nezavisne mlade škotske kraljice. Holms uznemirava Votsona nagovještajem da je možda osvetoljubivi duh italijanskog sekretara uzeo ova dva života kako bi kaznio sve koji remete mir njegovog vječnog boravišta. Jesu li ove dvije smrti samo podudarnost? Jesu li stara politička suparništva ponovo podigla svoje otrovne glave? Ili italijanski sekretar zaista vrši svoju jezivu osvetu? Ispripovjedan s jedinstvenim smislom za istorijske pojedinosti i strukturu ljudskog zla, novi roman Kejleba Kara obogaćuje nasljeđe Konana Dojla opčinjujućom, ali neumoljivo zahuktalom pričom koja nas vodi u svijet nov čak i za samog Šerloka Holmsa.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter