Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Gospodin Candid

Gospodin Candid

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jules Hardy


ISBN:

953-220-297-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4142

Broj strana:

302

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

6,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

“Mislim da je odgovoran za smrt mnogih ljudi. Ali sve što sam do sada saznao o njemu, navodi me na to da je on u biti dobra osoba. Zvuči ludo, zar ne? Kako može biti dobra osoba? Rečeno mi je da je poznato da je ubio više od devedeset ljudi. Ali misle da je i više od toga. Misle da je broj u stotinama.”

Već sedamnaest godina FBI neuspješno pokušava privesti pravdi serijskog ubojicu čija djela potpuno odudaraju od svih pravila. Neki kažu da čak i ne postoji, da je jednostavno duh. Zovu ga gospodin Candid, njegove žrtve zaslužile su da ih sustigne ruka pravde, a zakon im ne može ništa. Ali odakle njemu pravo da uzima zakon u svoje ruke i to na tako grozan način? I što ga je uopće natjeralo na to da postane gospodin Candid?

Rođen u bogataškoj i uglednoj obitelji na istočnoj američkoj obali, Charlie “Chum” Kane bio je čudo od djeteta. U dobi od tri godine čitao je New York Times, a s trinaest godina dokazao se kao matematički genij.
Najprestižnija američka sveučilišta otimala su se za njega, a on je odabrao Harvard. Tamo je pronašao ljubav svog života i svoje mjesto u svijetu. A onda se na Dan zahvalnosti prije sedamnaest godina Charliejev svijet potpuno raspao.

  • Originalni naziv: MR. CANDID
  • Prevodilac: Kristijan Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

“Mislim da je odgovoran za smrt mnogih ljudi. Ali sve što sam do sada saznao o njemu, navodi me na to da je on u biti dobra osoba. Zvuči ludo, zar ne? Kako može biti dobra osoba? Rečeno mi je da je poznato da je ubio više od devedeset ljudi. Ali misle da je i više od toga. Misle da je broj u stotinama.” Već sedamnaest godina FBI neuspješno pokušava privesti pravdi serijskog ubojicu čija djela potpuno odudaraju od svih pravila. Neki kažu da čak i ne postoji, da je jednostavno duh. Zovu ga gospodin Candid, njegove žrtve zaslužile su da ih sustigne ruka pravde, a zakon im ne može ništa. Ali odakle njemu pravo da uzima zakon u svoje ruke i to na tako grozan način? I što ga je uopće natjeralo na to da postane gospodin Candid? Rođen u bogataškoj i uglednoj obitelji na istočnoj američkoj obali, Charlie “Chum” Kane bio je čudo od djeteta. U dobi od tri godine čitao je New York Times, a s trinaest godina dokazao se kao matematički genij. Najprestižnija američka sveučilišta otimala su se za njega, a on je odabrao Harvard. Tamo je pronašao ljubav svog života i svoje mjesto u svijetu. A onda se na Dan zahvalnosti prije sedamnaest godina Charliejev svijet potpuno raspao.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter