Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Trinaest razloga

Trinaest razloga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jay Asher


ISBN:

978-953-316-417-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9080

Broj strana:

207

Težina:

344 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jednog dana nakon škole Clay Jensen na svom trijemu pronađe kutiju. U njoj je sedam dvostranih audiokazeta. Na njima se nalazi trinaest priča. Trinaest razloga zašto se Hannah Baker ubila prije dva tjedna. Svaka je priča posvećena jednoj osobi koja joj je dala razlog za samoubojstvo. Svaka od njih mora preslušati sve priče i zatim proslijediti kazete sljedećoj osobi u nizu. Inače kopija snimki postaje javna.

Ne znajući kakvog je udjela mogao imati u sudbonosnoj odluci djevojke koja mu se oduvijek sviđala, ali koju nikad nije uspio upoznati kako treba, Clay počne preslušavati snimke i suočavati se sa sudbinom Hanne Baker i vlastitom krivnjom…

Ispripovijedan s iznimnim razumijevanjem i suosjećajnošću, književni prvijenac Jaya Ashera Trinaest razloga postao je miljenik i publike i kritike, pokrenuvši javnu raspravu o ovoj iznimno osjetljivoj i presudno važnoj temi. Ova posebna knjiga ubrzo nakon izlaska popela se na prva mjesta svih relevantnih top-ljestvica i tamo ostala mjesecima, dobitnica je niza uglednih američkih književnih nagrada i proglašena je najboljom knjigom za mlade u Americi u godini izlaska, a neki dijelovi uvršteni su u udžbenike.

  • Originalni naziv: Thirteen reasons why
  • Prevodilac: Lidija Milenkov Ečimović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jednog dana nakon škole Clay Jensen na svom trijemu pronađe kutiju. U njoj je sedam dvostranih audiokazeta. Na njima se nalazi trinaest priča. Trinaest razloga zašto se Hannah Baker ubila prije dva tjedna. Svaka je priča posvećena jednoj osobi koja joj je dala razlog za samoubojstvo. Svaka od njih mora preslušati sve priče i zatim proslijediti kazete sljedećoj osobi u nizu. Inače kopija snimki postaje javna. Ne znajući kakvog je udjela mogao imati u sudbonosnoj odluci djevojke koja mu se oduvijek sviđala, ali koju nikad nije uspio upoznati kako treba, Clay počne preslušavati snimke i suočavati se sa sudbinom Hanne Baker i vlastitom krivnjom… Ispripovijedan s iznimnim razumijevanjem i suosjećajnošću, književni prvijenac Jaya Ashera Trinaest razloga postao je miljenik i publike i kritike, pokrenuvši javnu raspravu o ovoj iznimno osjetljivoj i presudno važnoj temi. Ova posebna knjiga ubrzo nakon izlaska popela se na prva mjesta svih relevantnih top-ljestvica i tamo ostala mjesecima, dobitnica je niza uglednih američkih književnih nagrada i proglašena je najboljom knjigom za mlade u Americi u godini izlaska, a neki dijelovi uvršteni su u udžbenike.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter