Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Eseška zmija

Eseška zmija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Peri


ISBN:

978-86-6457-467-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5116

Broj strana:

438

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Viktorijanski roman koji je spoj Čarlsa Dikensa i Brema Stokera
Adaptirano u hit-seriju na Apple TV+

Kada 1890-ih u Londonu umre briljantni, dominantni muž Kore Siborn, ona započinje novi život pomešanih osećanja – sa olakšanjem koliko i sa tugom. Njen brak je bio nesrećan, a sama Kora nikada nije znala da odigra ulogu supruge kako je to društvo očekivalo od nje. Tražeći utočište u prirodi, odlazi iz metropole u priobalni Eseks, u pratnji svog radoznalog i opsesivnog jedanaestogodišnjeg sina Fransisa i dečakove dadilje Marte, izrazito zaštitnički nastrojene prijateljice. Tamo ih dočekuju glasine da se posle skoro trista godina vratila mitska zmija iz Eseksa, strašno stvorenje koje je nekada lutalo močvarama. Kada je mladić misteriozno ubijen u novogodišnjoj noći, strah zajednice se pretvara u užas. Kora je, kao strastveni prirodnjak amater bez sluha za religiju i sujeverje, sigurna da ono što lokalni stanovnici misle da je magična morska zver verovatno neka prethodno neotkrivena vrsta.

U želji da dublje istraži celu stvar, upoznaje parohijskog sveštenika Vilijama Ransoma, koji je podjednako sumnjičav prema glasinama, ali pre svega iz religioznih razloga. Dok Kora i Vilijam pokušavaju da otkriju istinu o postojanju zmije iz Eseksa, ove naizgled suprotnosti se neumoljivo spajaju u intenzivan odnos koji će oboje promeniti na potpuno neočekivan način. I dok traže odgovore, Korina prošlost u Londonu prati je do obale, sa zapanjujućim posledicama.

  • Prevodilac: Boris Todorović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Viktorijanski roman koji je spoj Čarlsa Dikensa i Brema Stokera Adaptirano u hit-seriju na Apple TV+ Kada 1890-ih u Londonu umre briljantni, dominantni muž Kore Siborn, ona započinje novi život pomešanih osećanja – sa olakšanjem koliko i sa tugom. Njen brak je bio nesrećan, a sama Kora nikada nije znala da odigra ulogu supruge kako je to društvo očekivalo od nje. Tražeći utočište u prirodi, odlazi iz metropole u priobalni Eseks, u pratnji svog radoznalog i opsesivnog jedanaestogodišnjeg sina Fransisa i dečakove dadilje Marte, izrazito zaštitnički nastrojene prijateljice. Tamo ih dočekuju glasine da se posle skoro trista godina vratila mitska zmija iz Eseksa, strašno stvorenje koje je nekada lutalo močvarama. Kada je mladić misteriozno ubijen u novogodišnjoj noći, strah zajednice se pretvara u užas. Kora je, kao strastveni prirodnjak amater bez sluha za religiju i sujeverje, sigurna da ono što lokalni stanovnici misle da je magična morska zver verovatno neka prethodno neotkrivena vrsta. U želji da dublje istraži celu stvar, upoznaje parohijskog sveštenika Vilijama Ransoma, koji je podjednako sumnjičav prema glasinama, ali pre svega iz religioznih razloga. Dok Kora i Vilijam pokušavaju da otkriju istinu o postojanju zmije iz Eseksa, ove naizgled suprotnosti se neumoljivo spajaju u intenzivan odnos koji će oboje promeniti na potpuno neočekivan način. I dok traže odgovore, Korina prošlost u Londonu prati je do obale, sa zapanjujućim posledicama.

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter