Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Dug put kroz mračnu noć

Dug put kroz mračnu noć

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šiga Naoja


ISBN:

978-86-81567-26-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9564

Broj strana:

450

Težina:

568 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dug put kroz mračnu noć jedno je od najznačajnijih djela moderne japanske književnosti. Šiga Naoja je utemeljio nov pripovjedački postupak: jednostavan i dinamičan opis stvarnosti svijeta.

U Japanu ga zovu bog romana. Knjiga ima Prolog i četiri djela i prožeta je elementima iz piščevog života. Glavni lik je Tokito Kensaku. Naoja je smišljeno nazvao svog junaka: Tokito znači prepustiti vremenu, a Kensaku stvarati skromnošcu. Samim imenovanjem, pisac nagovještava ličnost koja teži skladnom a ne buntovničkom. Radnja se postepeno razvija, prateći sazrijevanje ličnosti glavnog junaka, od rane mladosti, preko traganja za životnom saputnicom, do početka bračnog života.

Skoro svi događaji, kako u spoljnjem tako i u unutrašnjem svijetu likova, kazuju se iz perspektive glavnog junaka. Naoja je stalno u potrazi za životom, iako je svjestan tamne strane ljudskog postojanja. Skoro svi likovi u ovom djelu su dobronamjerni i imaju pozitivan stav prema životu. Niko ne nosi mrak u dubini duše.

Japanski kritičari poredili su Dug put kroz mračnu noć sa biljkom koja pruža svoje grane i lišce prema suncu. Za pisca ovog romana rekli su: Njegova duša ne poznaje dramu. Njegova muka je muka drveta koje raste.

  • Originalni naziv: Anya Ko / Shiga Naoya...
  • Prevodilac: Dejan Razić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dug put kroz mračnu noć jedno je od najznačajnijih djela moderne japanske književnosti. Šiga Naoja je utemeljio nov pripovjedački postupak: jednostavan i dinamičan opis stvarnosti svijeta. U Japanu ga zovu bog romana. Knjiga ima Prolog i četiri djela i prožeta je elementima iz piščevog života. Glavni lik je Tokito Kensaku. Naoja je smišljeno nazvao svog junaka: Tokito znači prepustiti vremenu, a Kensaku stvarati skromnošcu. Samim imenovanjem, pisac nagovještava ličnost koja teži skladnom a ne buntovničkom. Radnja se postepeno razvija, prateći sazrijevanje ličnosti glavnog junaka, od rane mladosti, preko traganja za životnom saputnicom, do početka bračnog života. Skoro svi događaji, kako u spoljnjem tako i u unutrašnjem svijetu likova, kazuju se iz perspektive glavnog junaka. Naoja je stalno u potrazi za životom, iako je svjestan tamne strane ljudskog postojanja. Skoro svi likovi u ovom djelu su dobronamjerni i imaju pozitivan stav prema životu. Niko ne nosi mrak u dubini duše. Japanski kritičari poredili su Dug put kroz mračnu noć sa biljkom koja pruža svoje grane i lišce prema suncu. Za pisca ovog romana rekli su: Njegova duša ne poznaje dramu. Njegova muka je muka drveta koje raste.

Dodatne informacije

Izdavač Tanesi
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter