Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Doktrina šoka

Doktrina šoka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Naomi Klein


ISBN:

978-953-201-978-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3846

Broj strana:

548

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu – iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka.

Kao uzbudljivo otkriće Doktrina šoka otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koje su potresle čak i nju - koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak - zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno.

Nepristrano, nevjerojatno informativno, predivno kontroverzno i strašno kao sam vrag.
John le Carré

Smionom i sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 500 stranica ove knjige, Kleinova se otkriva kao majstor-pripovjedač našeg vremena… Doktrina šoka možda je među najvažnijim knjigama desetljeća.
San Francisco Chronicle

Novi međunarodni bestseler proslavljene autorice No loga.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom Istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu – iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka. Kao uzbudljivo otkriće Doktrina šoka otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koje su potresle čak i nju - koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak - zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno. Nepristrano, nevjerojatno informativno, predivno kontroverzno i strašno kao sam vrag. John le Carré Smionom i sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 500 stranica ove knjige, Kleinova se otkriva kao majstor-pripovjedač našeg vremena… Doktrina šoka možda je među najvažnijim knjigama desetljeća. San Francisco Chronicle Novi međunarodni bestseler proslavljene autorice No loga.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter