Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Deset noći, deset snova

Deset noći, deset snova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nacume Soseki


ISBN:

978-86-81567-29-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9588

Broj strana:

43

Težina:

146 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Deset noći, deset snova sadrži deset priča u obliku snova koje je ja sanjalo. Ja je sam pripovjedač: sve priče se pripovjedaju iz njegove tačke gledišta.

Ja je nekad sam glavni lik, nekad skriven posmatrač, nekad slušalac priče. U ovome djelu spoljni svijet se posmatra kroz dubinski sloj unutarnjeg svijeta, kroz pripovjedačev svijet snova. Snovi, u kojima se dešavaju natprirodni i fantastični događaji, pozivaju čitaoce na put u svijet koji se beskrajno širi iza riječi, u svijet gdje je dubinska, skoro nepojmljiva istina. Prva, druga, treća i peta priča počinju sa rečenicom:

Usnuo sam ovakav san., koja nas uvodi u svijet sna, udaljavajući nas od stvarnosti. Djelo ima prstenastu strukturu: svaka priča ima samostalni sižejni tok. Vreme, prostor i likovi se razlikuju od priče do priče. Izuzeci su osma i deseta priča, u kojima se javljaju muški lik po imenu Šotaro i tajanstvena žena. Deset tekstova spajaju zajedničke teme: smrt, život i ljubav. Ili, smisao, odnosno uzaludnost života. Jeza, ili zebnja, osjeća se kroz djelo u celini: boje su pretežno tamne, a svjetlost prigušena.

  • Prevodilac: Snežana Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Deset noći, deset snova sadrži deset priča u obliku snova koje je ja sanjalo. Ja je sam pripovjedač: sve priče se pripovjedaju iz njegove tačke gledišta. Ja je nekad sam glavni lik, nekad skriven posmatrač, nekad slušalac priče. U ovome djelu spoljni svijet se posmatra kroz dubinski sloj unutarnjeg svijeta, kroz pripovjedačev svijet snova. Snovi, u kojima se dešavaju natprirodni i fantastični događaji, pozivaju čitaoce na put u svijet koji se beskrajno širi iza riječi, u svijet gdje je dubinska, skoro nepojmljiva istina. Prva, druga, treća i peta priča počinju sa rečenicom: Usnuo sam ovakav san., koja nas uvodi u svijet sna, udaljavajući nas od stvarnosti. Djelo ima prstenastu strukturu: svaka priča ima samostalni sižejni tok. Vreme, prostor i likovi se razlikuju od priče do priče. Izuzeci su osma i deseta priča, u kojima se javljaju muški lik po imenu Šotaro i tajanstvena žena. Deset tekstova spajaju zajedničke teme: smrt, život i ljubav. Ili, smisao, odnosno uzaludnost života. Jeza, ili zebnja, osjeća se kroz djelo u celini: boje su pretežno tamne, a svjetlost prigušena.

Dodatne informacije

Izdavač Tanesi
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter