Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Dani s akvarelom tvoga lica

Dani s akvarelom tvoga lica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-30-009-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4763

Broj strana:

56

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon deset godina, kada je svojoj preminuloj supruzi Snežani posvetio autobiografske priče Uplašen tvojom ljepotom, odlučio je, a vjerovatno tek nakon ovog vremena i smogao snage da priguši u sebi tugu i racionalno napiše stihove u kojima bez imalo patetike ili lažnih uzdaha i jauka (kojima obiluju neiskrena i prenaglašena osjećanja u ljubavnoj lirici) ponovo se prisjeti života sa životnom saputnicom.
Zbirku pjesama Dani s akvarelom tvoga lica pjesnik Zejćir Hasić slika svojim najdubljim osjećanjima, iskren i nadahnut likom i životom voljene supruge, kako to mogu samo oni umjetnici koji ne stvaraju svoje djelo zanatski, po inerciji da se još nešto ponudi auditoriju, već iz nutarnjeg htijenja, sa željom da se olakšaju lične boli. Prepoznaju li to i drugi kojima se otvori ova zbirka pjesama, time je njegov naum upotpunjeniji. A njegovoj supruzi će sigurno biti najbolji spomenik kakva je bila i šta je značila suprugu koji je ne zaboravlja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon deset godina, kada je svojoj preminuloj supruzi Snežani posvetio autobiografske priče Uplašen tvojom ljepotom, odlučio je, a vjerovatno tek nakon ovog vremena i smogao snage da priguši u sebi tugu i racionalno napiše stihove u kojima bez imalo patetike ili lažnih uzdaha i jauka (kojima obiluju neiskrena i prenaglašena osjećanja u ljubavnoj lirici) ponovo se prisjeti života sa životnom saputnicom. Zbirku pjesama Dani s akvarelom tvoga lica pjesnik Zejćir Hasić slika svojim najdubljim osjećanjima, iskren i nadahnut likom i životom voljene supruge, kako to mogu samo oni umjetnici koji ne stvaraju svoje djelo zanatski, po inerciji da se još nešto ponudi auditoriju, već iz nutarnjeg htijenja, sa željom da se olakšaju lične boli. Prepoznaju li to i drugi kojima se otvori ova zbirka pjesama, time je njegov naum upotpunjeniji. A njegovoj supruzi će sigurno biti najbolji spomenik kakva je bila i šta je značila suprugu koji je ne zaboravlja.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter