Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Čovek zvani hrabrost

Čovek zvani hrabrost

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Čarls Portis


ISBN:

978-86-7702-153-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3204

Broj strana:

207

Težina:

334 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Meti Ros je četrnaestogodišnja djevojčica kojoj skitnica Tom Čejni ubija oca. Žudeći za osvetom, ona kreće u potragu za ubicom. Usput jedva nagovara jednookog debeljka i alkoholičara Rustera Kogberna, najozloglašenijeg američkog šerifa, da joj pomogne u potjeri. Iz svojih razloga, potjeri se priključuje i teksaski rendžer Labef. Kogbern i Labef baš i nisu prijateljski raspoloženi jedan prema drugom, ali obojica zdušno pokušavaju da se tokom potrage otarase mlađane Meti. No, ona je tvrđi oras nego što su mogli i da zamisle. Ne preostaje im ništa drugo nego da je prihvate kao ravnopravnog člana trojke koja jezdi kroz divljinu američke prerije u potrazi za ubicom.

Kultna knjiga... Odavno niste pročitali nešto zabavnije.
Newsday

Odlična knjiga. Čarls Portis poseduje spisateljsku crtu Marka Tvena, upečatljiv cinizam i humor.
Džon Vejn, glumac

Vješto osmišljeno, istinski virtuozno.
The New York Times Book Review

Legendarna knjiga!
Washington Post

Po romanu Čovek zvani hrabrost 1969. je snimljen vestern u kojem je glavnu ulogu, Rustera Kogberna, ovjekoviječio Džon Vejn. Ova uloga je Džonu Vejnu donijela Oskara za glavnu mušku ulogu 1970, jedinog Oskara kojim je ovaj legendarni filmski glumac nagrađen.

Godine 2010. po ovom romanu snimljen je novi film u režiji oskarovaca braće Koen, a glavne uloge su poverene Džefu Bridžizu, Metu Dejmonu, Džošu Brolinu i Hejli Stajnfeld.

  • Originalni naziv: True Grit
  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x140
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Meti Ros je četrnaestogodišnja djevojčica kojoj skitnica Tom Čejni ubija oca. Žudeći za osvetom, ona kreće u potragu za ubicom. Usput jedva nagovara jednookog debeljka i alkoholičara Rustera Kogberna, najozloglašenijeg američkog šerifa, da joj pomogne u potjeri. Iz svojih razloga, potjeri se priključuje i teksaski rendžer Labef. Kogbern i Labef baš i nisu prijateljski raspoloženi jedan prema drugom, ali obojica zdušno pokušavaju da se tokom potrage otarase mlađane Meti. No, ona je tvrđi oras nego što su mogli i da zamisle. Ne preostaje im ništa drugo nego da je prihvate kao ravnopravnog člana trojke koja jezdi kroz divljinu američke prerije u potrazi za ubicom. Kultna knjiga... Odavno niste pročitali nešto zabavnije. Newsday Odlična knjiga. Čarls Portis poseduje spisateljsku crtu Marka Tvena, upečatljiv cinizam i humor. Džon Vejn, glumac Vješto osmišljeno, istinski virtuozno. The New York Times Book Review Legendarna knjiga! Washington Post Po romanu Čovek zvani hrabrost 1969. je snimljen vestern u kojem je glavnu ulogu, Rustera Kogberna, ovjekoviječio Džon Vejn. Ova uloga je Džonu Vejnu donijela Oskara za glavnu mušku ulogu 1970, jedinog Oskara kojim je ovaj legendarni filmski glumac nagrađen. Godine 2010. po ovom romanu snimljen je novi film u režiji oskarovaca braće Koen, a glavne uloge su poverene Džefu Bridžizu, Metu Dejmonu, Džošu Brolinu i Hejli Stajnfeld.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter