Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bijeg - eskapizam

Bijeg - eskapizam

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9926-8480-1-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8229

Broj strana:

144

Težina:

195 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dženita Mernić je mlada pjesnikinja i ovo je njena prva zbirka pjesama kojom se želi predstaviti čitalačkoj publici. Pošto je nastajala tokom studija književnosti knjiga svjedoči njeno učenje i pjesničko sazrijevanje, zbog čega ne treba biti strog, tim prije što novije pjesme, iz takozvane „zrele faze demonstriraju zavidno pjesničko umijeće. Pokazala je ova mlada pjesnikinja da u svoje pjevanje umije inkorporkati neka aktuelna teorijska pitanja, da umije teoretizirati literaturu, kako su to radili ili još rade neki od mladih pisaca u Bosni i Hercegovini.

Mirsad Kunić

...Čovjek današnjice, u vremenu globalizacije, sve manje ima potrebe za poezijom. Govore to činjenice, pogotovo na našim prostorima, da se rijetko objavljuju knjige poezije. Rijetko se i čitaju, jer poezija zahtijeva potpunu interakciju čitaoca i teksta. Poniranje u dubine, koje misaono i emocionalno, jezičko-stilski, muzikom i ritmom, nudi poezija, zahtijevaju otvaranje olupine današnjeg čovjeka, da do njegove srži dopre pjesma. Brzo življenje, svakodnevne potrebe da se svaka pojava materijalizuje i izrazi kroz novac, kao mjerilo egzistencijahlog potencijala, zauvijek je zatvorilo ljudska bića u ljušture, u kojima samo slutimo i nadamo sc da žive biseri, na mjestu praznine.
Mehmed Pargan

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Dženita Mernić je mlada pjesnikinja i ovo je njena prva zbirka pjesama kojom se želi predstaviti čitalačkoj publici. Pošto je nastajala tokom studija književnosti knjiga svjedoči njeno učenje i pjesničko sazrijevanje, zbog čega ne treba biti strog, tim prije što novije pjesme, iz takozvane „zrele faze demonstriraju zavidno pjesničko umijeće. Pokazala je ova mlada pjesnikinja da u svoje pjevanje umije inkorporkati neka aktuelna teorijska pitanja, da umije teoretizirati literaturu, kako su to radili ili još rade neki od mladih pisaca u Bosni i Hercegovini. Mirsad Kunić ...Čovjek današnjice, u vremenu globalizacije, sve manje ima potrebe za poezijom. Govore to činjenice, pogotovo na našim prostorima, da se rijetko objavljuju knjige poezije. Rijetko se i čitaju, jer poezija zahtijeva potpunu interakciju čitaoca i teksta. Poniranje u dubine, koje misaono i emocionalno, jezičko-stilski, muzikom i ritmom, nudi poezija, zahtijevaju otvaranje olupine današnjeg čovjeka, da do njegove srži dopre pjesma. Brzo življenje, svakodnevne potrebe da se svaka pojava materijalizuje i izrazi kroz novac, kao mjerilo egzistencijahlog potencijala, zauvijek je zatvorilo ljudska bića u ljušture, u kojima samo slutimo i nadamo sc da žive biseri, na mjestu praznine. Mehmed Pargan

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter