Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.705

Facebook slicica

Katalog

Nasilni grabe Carstvo nebesko

Nasilni grabe Carstvo nebesko

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660361976

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6577

Broj strana:

170

Težina:

234 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Znao je za sebe da predstavlja građu od koje su načinjeni fanatici i ludaci i da je isključivo svojom voljom preokrenuo vlastitu sudbinu. Održavao se uspravno na vrlo tankoj liniji između ludila i praznine, i kad je došlo vreme da izgubi ravnotežu, rešio je da se zanese ka praznini i padne na stranu koju je izabrao.

Postavši siroče u mladosti, Fransis Marion Tarvoter, kidnapovan od strane svog dede-ujaka Mejsona, u zabačenoj, izolovanoj kolibi obučavan je da postane prorok. Nakon Mejsonove smrti, Tarvoter započinje putovanje – fizičko: do doma učitelja i ujaka Rejbera, i duhovno: unutrašnje gibanje između sakralnog i profanog, vode i vatre, dobra i zla.

Nakon brojnih pokušaja da „civilizuje“ Tarvotera, tačnije da napravi od njega obrazovanog modernog čoveka, Rejber smišlja plan da vrati mladića na farmu gde je odrastao u nadi da će mu suočavanje sa prošlošću omogućiti da je ostavi iza sebe. Tarvoter se opire prosvetiteljskoj reformi učitelja-ujaka isto kao što se opirao verskoj reformi dede-ujaka, ali u traganju za sopstvenom sudbinom u pandemonijumu američkog juga, glasovi koje povremeno čuje otkriće mu da put nasilja i put milosrđa možda nisu dva različita puta.

  • Originalni naziv: The violent bear it away...
  • Prevodilac: Aleksandar Đusić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Znao je za sebe da predstavlja građu od koje su načinjeni fanatici i ludaci i da je isključivo svojom voljom preokrenuo vlastitu sudbinu. Održavao se uspravno na vrlo tankoj liniji između ludila i praznine, i kad je došlo vreme da izgubi ravnotežu, rešio je da se zanese ka praznini i padne na stranu koju je izabrao. Postavši siroče u mladosti, Fransis Marion Tarvoter, kidnapovan od strane svog dede-ujaka Mejsona, u zabačenoj, izolovanoj kolibi obučavan je da postane prorok. Nakon Mejsonove smrti, Tarvoter započinje putovanje – fizičko: do doma učitelja i ujaka Rejbera, i duhovno: unutrašnje gibanje između sakralnog i profanog, vode i vatre, dobra i zla. Nakon brojnih pokušaja da „civilizuje“ Tarvotera, tačnije da napravi od njega obrazovanog modernog čoveka, Rejber smišlja plan da vrati mladića na farmu gde je odrastao u nadi da će mu suočavanje sa prošlošću omogućiti da je ostavi iza sebe. Tarvoter se opire prosvetiteljskoj reformi učitelja-ujaka isto kao što se opirao verskoj reformi dede-ujaka, ali u traganju za sopstvenom sudbinom u pandemonijumu američkog juga, glasovi koje povremeno čuje otkriće mu da put nasilja i put milosrđa možda nisu dva različita puta.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter