Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Zona Zamfirova

Zona Zamfirova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stevan Sremac


ISBN:

978-86-6369-120-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9473

Broj strana:

182

Težina:

355 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zona Zamfirova je jedna od najpopularnijih knjiga u srpskoj književnosti. Iz jedne konvencionalne fabule o dvoje mladih, razdvojenih staleškim razlikama, koji posle mnogobrojnih ljubavnih trzavica nalaze mir u bračnoj luci, nastalo je opšteprihvaćeno, nacionalno delo. I sto godina posle prvog izdanja priređuju se pozorišne predstave, televizijske serije, igrani filmovi, mjuzikli, koji su po pravilu hitovi svog vremena. Priča

o Zoni, bogatoj mezimici ćerki, i za nju nepriličnom kujundžiji Manetu, ispričana je zavodljivim staroniškim dijalektom na način koji objedinjuje bajkovitost ljubavne priče i erotsku suptilnost, čaršijsko ogovaranje i etnografsku faktografiju, novinske paskvile i simboliku detalja, dobronamerni humor i britkost satire i, što je posebno značajno, pripovedačku samoironiju i autoparodiju.
U Zonu Zamfirovu je tako usađen i njen sopstveni antiroman: ironični pripovedač razgrađuje idiličnost priče o mladima što se vole, uzdrmava značaj rodnih uloga, igra se kompleksima u kojima se naš čovek i danas prepoznaje – i gradi, književnim sredstvima modernog doba, ljubavnu priču za sva vremena.

  • Edicija: Baština
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zona Zamfirova je jedna od najpopularnijih knjiga u srpskoj književnosti. Iz jedne konvencionalne fabule o dvoje mladih, razdvojenih staleškim razlikama, koji posle mnogobrojnih ljubavnih trzavica nalaze mir u bračnoj luci, nastalo je opšteprihvaćeno, nacionalno delo. I sto godina posle prvog izdanja priređuju se pozorišne predstave, televizijske serije, igrani filmovi, mjuzikli, koji su po pravilu hitovi svog vremena. Priča o Zoni, bogatoj mezimici ćerki, i za nju nepriličnom kujundžiji Manetu, ispričana je zavodljivim staroniškim dijalektom na način koji objedinjuje bajkovitost ljubavne priče i erotsku suptilnost, čaršijsko ogovaranje i etnografsku faktografiju, novinske paskvile i simboliku detalja, dobronamerni humor i britkost satire i, što je posebno značajno, pripovedačku samoironiju i autoparodiju. U Zonu Zamfirovu je tako usađen i njen sopstveni antiroman: ironični pripovedač razgrađuje idiličnost priče o mladima što se vole, uzdrmava značaj rodnih uloga, igra se kompleksima u kojima se naš čovek i danas prepoznaje – i gradi, književnim sredstvima modernog doba, ljubavnu priču za sva vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga, Kosmos izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter