Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Žene upoznate činjenicama

Žene upoznate činjenicama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karlo Frutero


ISBN:

978-86-505-0854-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2551

Broj strana:

189

Težina:

230 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Osam upornih glasova, raspričanih, raznježenih, ljutitih i sažaljivih naizmjenično se sustižu, prepliću ili demantuju tokom ove priče u kojoj svi govore o istoj stvari: o lešu nepoznate lijepe devojke.

- Da, ja sam bila ta koja je praktično pronašla ženski leš u jarku - kaže čistačica u prvoj rečenici. I odatle, s jedne livade nedaleko od Fijatovih postrojenja, odapeta je zapaljiva, ubojita strela ovog torinskog trilera.
Potom govori šankerka, pa novinarka Teveužasa (tako zove svoj TV kanal), a tu su i karabinijerka, ćerka, najbolja prijateIjica, volonterka i stara grofica. Osam žena, od kojih je svaka vidjela ili čula djelić činjenica o kojima je riječ, saopštava čitaocu ono što zna ili vjeruje da zna, ili ne zna da zna, ili se pretvara da ne zna.
Osam žena, osam načina gledanja svijeta, osam sudbina - o kojima takođe ponešto doznajemo, uzgredno, dok slušamo o zločinu.
Misterija kratko traje, jer iz vojne baze podataka ubrzo stižu informacije neophodne za istragu: ko je ona, i šta joj se tačno dogodilo. Ubijena djevojka je prelijepa Milena, Milena najveća svetica. Ostaje pitanje: da li je riječ o svirepom zločinu podzemlja, obračunu ili poruci? Ili je sve mnogo mutnije i zamršenije? Neko u koga niko ne sumnja odlučio je da se osveti?
Istraga? Zanimljiva. Ishod? Veoma neočekivan.

  • Prevodilac: Mirjana Vlahović-Đukić
  • Edicija: Savremena svetska proza
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Osam upornih glasova, raspričanih, raznježenih, ljutitih i sažaljivih naizmjenično se sustižu, prepliću ili demantuju tokom ove priče u kojoj svi govore o istoj stvari: o lešu nepoznate lijepe devojke. - Da, ja sam bila ta koja je praktično pronašla ženski leš u jarku - kaže čistačica u prvoj rečenici. I odatle, s jedne livade nedaleko od Fijatovih postrojenja, odapeta je zapaljiva, ubojita strela ovog torinskog trilera. Potom govori šankerka, pa novinarka Teveužasa (tako zove svoj TV kanal), a tu su i karabinijerka, ćerka, najbolja prijateIjica, volonterka i stara grofica. Osam žena, od kojih je svaka vidjela ili čula djelić činjenica o kojima je riječ, saopštava čitaocu ono što zna ili vjeruje da zna, ili ne zna da zna, ili se pretvara da ne zna. Osam žena, osam načina gledanja svijeta, osam sudbina - o kojima takođe ponešto doznajemo, uzgredno, dok slušamo o zločinu. Misterija kratko traje, jer iz vojne baze podataka ubrzo stižu informacije neophodne za istragu: ko je ona, i šta joj se tačno dogodilo. Ubijena djevojka je prelijepa Milena, Milena najveća svetica. Ostaje pitanje: da li je riječ o svirepom zločinu podzemlja, obračunu ili poruci? Ili je sve mnogo mutnije i zamršenije? Neko u koga niko ne sumnja odlučio je da se osveti? Istraga? Zanimljiva. Ishod? Veoma neočekivan.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter