Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Žena sa plavom zvezdom

Žena sa plavom zvezdom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pem Dženof


ISBN:

978-86-521-4915-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5037

Broj strana:

320

Težina:

326 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka romana Devojke iz pariskih senki

Preporučuju: Entertainment Weekly, Washington Post, CNN, BookTribe, Goodreads

Sadi Gualt ima osamnaest godina i sa roditeljima je iz njihovog lepog velikog stana iseljena u Podgože, krakovski geto. Kada 1942. godine nacisti počnu sa svakodnevnim likvidacijama stanovnika geta, Sadi i njena trudna majka prinuđene su da potraže utočište u opasnim tunelima ispod grada. Jednog dana Sadi će kroz rešetke na trotoaru ugledati devojku svojih godina kako kupuje cveće.

Ela Stepanek je imućna mlada Poljakinja. Živi bezbrižno sa maćehom koja je bliska sa okupatorskim vlastima. Dok je obilazila pijacu, pogled joj je privuklo nekakvo kretanje pod rešetkom pokraj koje je stajala. Ugledala je lice preplašene devojke.

Ela nije odala Sadi, naprotiv, odlučila je da joj pomogne. Kako rat bude uzimao maha, a prilike u Krakovu se pogoršavale, tako će devojke postati sve bliskije, njihove sudbine povezanije, a šansa da obe prežive sve manja.

Inspirisan neverovatnim istinitim pričama, roman Žena sa plavom zvezdom nezaboravan je dokaz snage prijateljstva i izuzetne ljudske volje za preživljavanjem.

  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka romana Devojke iz pariskih senki Preporučuju: Entertainment Weekly, Washington Post, CNN, BookTribe, Goodreads Sadi Gualt ima osamnaest godina i sa roditeljima je iz njihovog lepog velikog stana iseljena u Podgože, krakovski geto. Kada 1942. godine nacisti počnu sa svakodnevnim likvidacijama stanovnika geta, Sadi i njena trudna majka prinuđene su da potraže utočište u opasnim tunelima ispod grada. Jednog dana Sadi će kroz rešetke na trotoaru ugledati devojku svojih godina kako kupuje cveće. Ela Stepanek je imućna mlada Poljakinja. Živi bezbrižno sa maćehom koja je bliska sa okupatorskim vlastima. Dok je obilazila pijacu, pogled joj je privuklo nekakvo kretanje pod rešetkom pokraj koje je stajala. Ugledala je lice preplašene devojke. Ela nije odala Sadi, naprotiv, odlučila je da joj pomogne. Kako rat bude uzimao maha, a prilike u Krakovu se pogoršavale, tako će devojke postati sve bliskije, njihove sudbine povezanije, a šansa da obe prežive sve manja. Inspirisan neverovatnim istinitim pričama, roman Žena sa plavom zvezdom nezaboravan je dokaz snage prijateljstva i izuzetne ljudske volje za preživljavanjem.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter