Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Vrelina ljeta

Vrelina ljeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Defne Suman


ISBN:

9789958306662

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B9541

Broj strana:

360

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Razlog preporuke:

Voljena osoba stanica je na putu spoznaje ljubavi

Kategorije:

Sadržaj:

Melika Işık historičarka je umjetnosti, koja jednog vrelog ljetnog dana napušta ljetnikovac na Bujukadi i trajektom odlazi do jednog od najstarijih dijelova Istanbula – živopisnog Fenera. Tamo upoznaje mladog Grka, Petrosa, koji priprema dokumentarac o starim istanbulskim crkvama i potrebna mu je Melikina pomoć.

Obilazak započinju u Crkvi Svete Marije od Mongola, koja se nalazi u blizini doma davno preminule Melikine nane. U početku misli da je to slučajnost, ali izgleda da Petros ima drugačije planove.... On i Melika obići će stare napuštene crkve, prošetati uskim ulicama, te naposljetku stići do čuvene Crvene škole. Ovo putovanje vratit će ih u prošlost, a Melika ne sluti da će je na kraju odvesti čak do Kipra i otvoriti stare rane.

Vrelina ljeta veličanstven je roman, koji govori o porodičnim odnosima, životu s osjećajem krivice i tome koliko nas prošlost zapravo određuje.

  • Prevodilac: Sabina Bakšić, Alena Ćatović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Melika Işık historičarka je umjetnosti, koja jednog vrelog ljetnog dana napušta ljetnikovac na Bujukadi i trajektom odlazi do jednog od najstarijih dijelova Istanbula – živopisnog Fenera. Tamo upoznaje mladog Grka, Petrosa, koji priprema dokumentarac o starim istanbulskim crkvama i potrebna mu je Melikina pomoć. Obilazak započinju u Crkvi Svete Marije od Mongola, koja se nalazi u blizini doma davno preminule Melikine nane. U početku misli da je to slučajnost, ali izgleda da Petros ima drugačije planove.... On i Melika obići će stare napuštene crkve, prošetati uskim ulicama, te naposljetku stići do čuvene Crvene škole. Ovo putovanje vratit će ih u prošlost, a Melika ne sluti da će je na kraju odvesti čak do Kipra i otvoriti stare rane. Vrelina ljeta veličanstven je roman, koji govori o porodičnim odnosima, životu s osjećajem krivice i tome koliko nas prošlost zapravo određuje.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Voljena osoba stanica je na putu spoznaje ljubavi

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter