Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Uvod u programiranje C i C++

Uvod u programiranje C i C++

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958629747

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1408

Broj strana:

426

Težina:

1250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Želite li naučiti programiranje uz programske jezike C i C++? Onda je ovo knjiga za vas!

Većina literature za programske jezike C i C++ pisana je za profesionalce, pa se podrazumijeva određeno predznanje iz drugih programskih jezika. U knjizi Uvod u programiranje - C i C++ detaljno su objašnjeni osnovni koncepti poput ulaza i izlaza, promjenljivih, tipovi grananja i petlji, ali su kroz kasnija poglavlja i dodatke pokriveni i napredni koncepti, kao što su pokazivačka aritmetika, dinamička alokacija memorije, te rad sa datotekama, tekstualnim kao i binarnim.

Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ nije udžbenik C-a niti C++a. To je udžbenik programiranja, pri čemu se kao nastavni jezik koristi C uz naznačene specifičnosti C++a.

Iako je u pitanju univerzitetski udžbenik, stilom pisanja, korištenim rječnikom i didaktičkim metodama knjiga je potpuno prilagođena srednjoškolskom uzrastu, a mogu je koristiti i napredniji učenici osnovnih škola. Posebno su istaknute česte greške (koristeći simbol bombe) koje početnici u programiranju prave kada se susretnu s jezicima C i C++.

Želite li da unaprijedite svoje znanje i ažurirate se sa savremenim programerskim metodama? Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ u prvi plan ističe pozitivne prakse iz svijeta profesionalnog programiranja, kao što su korištenje komentara, pridržavanje standarda, izbjegavanje nedefinisanog ponašanja. Indeks sa preko 400 stručnih programerskih pojmova, na engleskom jeziku i često korištenim prevodima, olakšava vam da poboljšate znanje upravo tamo gdje smatrate da ono nije dovoljno.

Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ je nastala kao rezultat višegodišnjeg iskustva autora u nastavi na predmetima Osnove računarstva (Uvod u programiranje) i Tehnike programiranja na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x285
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Želite li naučiti programiranje uz programske jezike C i C++? Onda je ovo knjiga za vas! Većina literature za programske jezike C i C++ pisana je za profesionalce, pa se podrazumijeva određeno predznanje iz drugih programskih jezika. U knjizi Uvod u programiranje - C i C++ detaljno su objašnjeni osnovni koncepti poput ulaza i izlaza, promjenljivih, tipovi grananja i petlji, ali su kroz kasnija poglavlja i dodatke pokriveni i napredni koncepti, kao što su pokazivačka aritmetika, dinamička alokacija memorije, te rad sa datotekama, tekstualnim kao i binarnim. Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ nije udžbenik C-a niti C++a. To je udžbenik programiranja, pri čemu se kao nastavni jezik koristi C uz naznačene specifičnosti C++a. Iako je u pitanju univerzitetski udžbenik, stilom pisanja, korištenim rječnikom i didaktičkim metodama knjiga je potpuno prilagođena srednjoškolskom uzrastu, a mogu je koristiti i napredniji učenici osnovnih škola. Posebno su istaknute česte greške (koristeći simbol bombe) koje početnici u programiranju prave kada se susretnu s jezicima C i C++. Želite li da unaprijedite svoje znanje i ažurirate se sa savremenim programerskim metodama? Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ u prvi plan ističe pozitivne prakse iz svijeta profesionalnog programiranja, kao što su korištenje komentara, pridržavanje standarda, izbjegavanje nedefinisanog ponašanja. Indeks sa preko 400 stručnih programerskih pojmova, na engleskom jeziku i često korištenim prevodima, olakšava vam da poboljšate znanje upravo tamo gdje smatrate da ono nije dovoljno. Knjiga Uvod u programiranje - C i C++ je nastala kao rezultat višegodišnjeg iskustva autora u nastavi na predmetima Osnove računarstva (Uvod u programiranje) i Tehnike programiranja na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Dodatne informacije

Izdavač Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter