Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

26.494

Facebook slicica

Katalog

Ustavi Islamske zajednice

Ustavi Islamske zajednice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-23-085-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2405

Broj strana:

368

Težina:

715 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga sadrži tekstove devet ustavnih akata, sedam ustava, jednog sveobuhvatnog statuta i jedne ustavne odluke. Ovim izdanjem se, po prvi put zajedno, na jednom mjes-tu, prezentiraju svi ti ustavno-pravni akti, dakle od Štatuta za autonomnu upravu islam-skih vjerskih i vakufsko-mearifskih poslova iz 1909. godine, pa do posljednjeg Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini donesenom krajem 1997. godine. Svaki poje-dinačni pravni akt Muhamed Salkić je propratio kraćim osvrtom na vrijeme i okolnosti u kojima je donesen.
Detaljnijom analizom svakog ustavnog akta IVZ shvatio sam, ističe Salkić u svojoj uvodnoj riječi, da je svaki od njih od izuzetnog značaja za proučavanje bliže ili nešto dalje historije Bošnjaka na ovim prostorima. Ustavni članovi u svakom ustavu u svojoj pravnoj formulaciji sažimaju pravni položaj vjere islama, mjesto, ulogu i značaj Bošnja-ka, njihovu snagu, organizovanost ovisnost ili neovisnost, slobodu ili podređenost, političku organizova- nost ili rascjepkanost, intelektualnu jačinu ili inferiornost, te karakter države u kojoj su živjeli i karakteristike vremena u kome su djelovali.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148 x 210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga sadrži tekstove devet ustavnih akata, sedam ustava, jednog sveobuhvatnog statuta i jedne ustavne odluke. Ovim izdanjem se, po prvi put zajedno, na jednom mjes-tu, prezentiraju svi ti ustavno-pravni akti, dakle od Štatuta za autonomnu upravu islam-skih vjerskih i vakufsko-mearifskih poslova iz 1909. godine, pa do posljednjeg Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini donesenom krajem 1997. godine. Svaki poje-dinačni pravni akt Muhamed Salkić je propratio kraćim osvrtom na vrijeme i okolnosti u kojima je donesen. Detaljnijom analizom svakog ustavnog akta IVZ shvatio sam, ističe Salkić u svojoj uvodnoj riječi, da je svaki od njih od izuzetnog značaja za proučavanje bliže ili nešto dalje historije Bošnjaka na ovim prostorima. Ustavni članovi u svakom ustavu u svojoj pravnoj formulaciji sažimaju pravni položaj vjere islama, mjesto, ulogu i značaj Bošnja-ka, njihovu snagu, organizovanost ovisnost ili neovisnost, slobodu ili podređenost, političku organizova- nost ili rascjepkanost, intelektualnu jačinu ili inferiornost, te karakter države u kojoj su živjeli i karakteristike vremena u kome su djelovali.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter