Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja - Ustasha final solution before nazi final solution

Ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja - Ustasha final solution before nazi final solution

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gideon Greif


ISBN:

978-86-7712-451-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8923

Broj strana:

928

Težina:

1500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

299,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Drugi tom trilogije 2Ustaško konačno rešenje pre Nacističkog konačnog rešenja.

Drugi tom trilogije predstavlja revoluciju u svetskoj istoriografiji pošto će po prvi put biti prikazano Ustaško konačno rešenje u vreme holokausta, koje se desilo 6 meseci pre nacističkog konačnog rešenja, a čak godinu dana pre nacistiške konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno Konačno rešenje za Jevreje. Činjenica je da istorija holokausta nije potpuna ukoliko se u kolektivnu memoriju čovečanstva ne upiše holokaust i genocid u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Ekskluzivna zbirka od 300 autentičnih dokumenata nacističke obaveštajne službe o ustašama iz fonda Slavka Odića, obaveštajca, čija je službena arhiva po prvi put dostupna javnosti i koju je ekskluzivno iz dosijea 562 priredio prof dr Gideon Grajf sa mećunarodnom grupom eksperata GH7 istražujući u Arhivu Vojvodine dosije 562 i nepobitno dokazujuži tezu da je masovni zločin u Gudovcu kod Bjelovara, 28.aprila 1941. bio početak „ustaškog konačnog rešenja“, koje se odigralo 6 meseci pre nacističkog i godinu dana pre konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno „konačno rešenje za Jevreje“.

Jezik: nemački, engleski i srpski.

Arhivska dokumenta: dokumenta iz Arhiva Vojvodine(Srbija), nacističkih vojnih dnevnika iz Nemačke, vojnih dnevnika italijanskih fašista, nacionalnog arhiva iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije kao iz Jugoslovenske kinoteke i Arhiva Jugoslavije.

Foto dokumentacija: u knjizi se nalazi oko 500 fotografija i dokumenata od kojih su neke po prvi put objavljene.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 290x380
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Drugi tom trilogije 2Ustaško konačno rešenje pre Nacističkog konačnog rešenja. Drugi tom trilogije predstavlja revoluciju u svetskoj istoriografiji pošto će po prvi put biti prikazano Ustaško konačno rešenje u vreme holokausta, koje se desilo 6 meseci pre nacističkog konačnog rešenja, a čak godinu dana pre nacistiške konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno Konačno rešenje za Jevreje. Činjenica je da istorija holokausta nije potpuna ukoliko se u kolektivnu memoriju čovečanstva ne upiše holokaust i genocid u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Ekskluzivna zbirka od 300 autentičnih dokumenata nacističke obaveštajne službe o ustašama iz fonda Slavka Odića, obaveštajca, čija je službena arhiva po prvi put dostupna javnosti i koju je ekskluzivno iz dosijea 562 priredio prof dr Gideon Grajf sa mećunarodnom grupom eksperata GH7 istražujući u Arhivu Vojvodine dosije 562 i nepobitno dokazujuži tezu da je masovni zločin u Gudovcu kod Bjelovara, 28.aprila 1941. bio početak „ustaškog konačnog rešenja“, koje se odigralo 6 meseci pre nacističkog i godinu dana pre konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno „konačno rešenje za Jevreje“. Jezik: nemački, engleski i srpski. Arhivska dokumenta: dokumenta iz Arhiva Vojvodine(Srbija), nacističkih vojnih dnevnika iz Nemačke, vojnih dnevnika italijanskih fašista, nacionalnog arhiva iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije kao iz Jugoslovenske kinoteke i Arhiva Jugoslavije. Foto dokumentacija: u knjizi se nalazi oko 500 fotografija i dokumenata od kojih su neke po prvi put objavljene.

Dodatne informacije

Izdavač Knjiga komerc
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter