Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

U carstvu gladnih duhova

U carstvu gladnih duhova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mate Gabor


ISBN:

9789538450112

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D5555

Broj strana:

552

Težina:

455 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

68,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Da biste izliječili ovisnost, morate se vratiti na početak…

Dr. Gabor Maté jedan je od najuglednijih svjetskih mislilaca o psihologiji ovisnosti. Njegova radikalna otkrića – temeljena na desetljećima rada s pacijentima suočenima sa šokantnim ovisnostima o drogama i mentalnim bolestima – mijenjaju način na kojigledamo na ljudski razvoj.

U ovom nagrađivanom modernom klasiku Gabor Maté pristupa ovisnosti na holistički i suosjećajan način bilo da je riječ o alkoholu, drogama, seksu, novcu ili bilo čemu što je destruktivno za pojedinca. Ne predstavlja ovisnost kao izolirani fenomen ograničen na nekoliko pojedinaca slaba karaktera, već kao kontinuum koji ne samo da prolazi kroz naše društvo nego mu i leži u osnovi; ne kao medicinsko „stanje”, već kao rezultat kompleksne interakcije osobne povijesti, emocionalnog razvoja i kemije mozga.

Uz najsuvremenija istraživanja iz cijelog svijeta U carstvu gladnih duhova izbjegava pojednostavljene recepte za samopomoć i umjesto toga promiče samorazumijevanje kao prvi korak do iscjeljenja i dobrobiti. Spajajući osobne priče i znanstvene spoznaje izražene kroz zanimljivu prozu, ovo je knjiga koju treba pročitati i koja će promijeniti način na koji vidite sebe, druge i svijet oko sebe.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2023
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Da biste izliječili ovisnost, morate se vratiti na početak… Dr. Gabor Maté jedan je od najuglednijih svjetskih mislilaca o psihologiji ovisnosti. Njegova radikalna otkrića – temeljena na desetljećima rada s pacijentima suočenima sa šokantnim ovisnostima o drogama i mentalnim bolestima – mijenjaju način na kojigledamo na ljudski razvoj. U ovom nagrađivanom modernom klasiku Gabor Maté pristupa ovisnosti na holistički i suosjećajan način bilo da je riječ o alkoholu, drogama, seksu, novcu ili bilo čemu što je destruktivno za pojedinca. Ne predstavlja ovisnost kao izolirani fenomen ograničen na nekoliko pojedinaca slaba karaktera, već kao kontinuum koji ne samo da prolazi kroz naše društvo nego mu i leži u osnovi; ne kao medicinsko „stanje”, već kao rezultat kompleksne interakcije osobne povijesti, emocionalnog razvoja i kemije mozga. Uz najsuvremenija istraživanja iz cijelog svijeta U carstvu gladnih duhova izbjegava pojednostavljene recepte za samopomoć i umjesto toga promiče samorazumijevanje kao prvi korak do iscjeljenja i dobrobiti. Spajajući osobne priče i znanstvene spoznaje izražene kroz zanimljivu prozu, ovo je knjiga koju treba pročitati i koja će promijeniti način na koji vidite sebe, druge i svijet oko sebe.

Dodatne informacije

Izdavač Harfa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter