Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Trojansko sestrinstvo

Trojansko sestrinstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: En Fortije


ISBN:

978-86-521-1778-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1096

Broj strana:

646

Težina:

829 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od autorke bestselera Julija.

Blistavo, plameno, veličanstveno ostvarenje. Izatkano od misterije i junaštva, osvaja maštu i srce. Elle

Dajana Morgan predaje na Oksfordu i stručnjak je za klasične jezike i grčku mitologiju. Njena opsjednutost Amazonkama rodila se još u djetinjstvu, kada je njena ekscentrična baba tvrdila da je i sama Amazonka - prije nego što će nestati bez traga. Dajanine kolege vrte glavom na tu njenu opsjednutost. Ali izvjesna misteriozna i novcem dobro potkovana fondacija upućuje Dajani ponudu koju ona prosto ne može odbiti.

Stigavši u Sjevernu Afriku, Dajana je prinuđena da sarađuje s Nikom Baranom, tajanstvenim vodičem sa Bliskog istoka: njen posao je da dešifruje neobičan natpis na zidu nedavno otkopanog hrama. Tamo otkriva ime prve amazonske kraljice Mirine, koja je prešla Sredozemno more u junačkom pokušaju da oslobodi otete sestre iz ruku grčkih pirata, ali biva upletena u najslavniji sukob starog svijeta - Trojanski rat. Rukovodeći se natpisom kao putokazom, Dajana i Nik daju se u potragu za basnoslovnim blagom koje su Mirina i njene sestre Amazonke navodno spasle iz zaraćene Troje. Dajana ne zna kakve je prirode to blago, ali zato zna da je neko prati kao sjenka i da Nik ima neke zloslutne planove. Dok je opasnost vreba na svakom koraku, ne znajući kome da vjeruje Dajana se otiskuje na hrabar i opasan put do istine, koji će zauvijek promjeniti njen svijet.

Krećući se od Engleske do Sjeverne Afrike, od Grčke do ruševina drevne Troje, između prošlosti i sadašnjosti, Trojansko sestrinstvo opisuje strasnu pustolovinu dvije žene na dva naporedna putovanja, razdvojena milenijumima, ali sa istim ciljem: da sačuvaju zavještanje Amazonki kako ne bi zauvijek nestalo sa lica zemlje.

Magična i zavodljiva, knjiga Trojansko sestrinstvo stapa prošlost i sadašnjost i oživljava mit o Amazonkama starog vijeka. U zamahu od alžirske pustinje pa do ruševina Troje i dalekih, ledenih krajeva Finske, priča En Fortije o mladoj oksfordskoj naučnici koja kreće na tajanstven zadatak majstorski je spoj napetog avanturističkog romana i velelepnog epa. Kim Fej, književnica

  • Originalni naziv: Lost Sisterhood
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od autorke bestselera Julija. Blistavo, plameno, veličanstveno ostvarenje. Izatkano od misterije i junaštva, osvaja maštu i srce. Elle Dajana Morgan predaje na Oksfordu i stručnjak je za klasične jezike i grčku mitologiju. Njena opsjednutost Amazonkama rodila se još u djetinjstvu, kada je njena ekscentrična baba tvrdila da je i sama Amazonka - prije nego što će nestati bez traga. Dajanine kolege vrte glavom na tu njenu opsjednutost. Ali izvjesna misteriozna i novcem dobro potkovana fondacija upućuje Dajani ponudu koju ona prosto ne može odbiti. Stigavši u Sjevernu Afriku, Dajana je prinuđena da sarađuje s Nikom Baranom, tajanstvenim vodičem sa Bliskog istoka: njen posao je da dešifruje neobičan natpis na zidu nedavno otkopanog hrama. Tamo otkriva ime prve amazonske kraljice Mirine, koja je prešla Sredozemno more u junačkom pokušaju da oslobodi otete sestre iz ruku grčkih pirata, ali biva upletena u najslavniji sukob starog svijeta - Trojanski rat. Rukovodeći se natpisom kao putokazom, Dajana i Nik daju se u potragu za basnoslovnim blagom koje su Mirina i njene sestre Amazonke navodno spasle iz zaraćene Troje. Dajana ne zna kakve je prirode to blago, ali zato zna da je neko prati kao sjenka i da Nik ima neke zloslutne planove. Dok je opasnost vreba na svakom koraku, ne znajući kome da vjeruje Dajana se otiskuje na hrabar i opasan put do istine, koji će zauvijek promjeniti njen svijet. Krećući se od Engleske do Sjeverne Afrike, od Grčke do ruševina drevne Troje, između prošlosti i sadašnjosti, Trojansko sestrinstvo opisuje strasnu pustolovinu dvije žene na dva naporedna putovanja, razdvojena milenijumima, ali sa istim ciljem: da sačuvaju zavještanje Amazonki kako ne bi zauvijek nestalo sa lica zemlje. Magična i zavodljiva, knjiga Trojansko sestrinstvo stapa prošlost i sadašnjost i oživljava mit o Amazonkama starog vijeka. U zamahu od alžirske pustinje pa do ruševina Troje i dalekih, ledenih krajeva Finske, priča En Fortije o mladoj oksfordskoj naučnici koja kreće na tajanstven zadatak majstorski je spoj napetog avanturističkog romana i velelepnog epa. Kim Fej, književnica

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter