Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Transatlantik

Transatlantik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kolum Meken


ISBN:

978-86-5211644-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0414

Broj strana:

320

Težina:

423 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od dobitnika National Book Award i autora bestselera Vrti se, veliki svijete.

Njufaundlend, 1919. godine. Dva avijatičara - Džek Alkok i Artur Braun - kreću za Irsku u pokušaju da prvi prelete Atlantski okean u neprekidnom letu ne bi li zalečili rane iz Velikog rata.

Dablin, 1845-46. Na međunarodnoj turneji za podršku svojoj osporavanoj autobiografiji, Frederik Daglas nailazi na Irce koji saosećaju s abolicionističkim pokretom - uprkos činjenici da, dok glad hara zemljom, siromašni trpe tegobe koje su zapanjujuće čak i za američkog roba.

Njujork, 1998. Ostavivši mladu suprugu i tek rođeno dijete, senator Džordž Mičel polazi u Belfast, gdje mu kao sinu irskoameričkog oca i libanske majke zapalo da privede nesigurnom kraju zloglasne i ogorčene severnoirske mirovne pregovore.

Ova tri slikovita prelaska okeana povezana su nizom upečatljivih žena čije su lične priče zahvaćene talasima historije. Počev od irske služavke Lili Dagan, čiji se put ukršta s Frederikom Daglasom, roman prati njenu ćerku Emili i unuku Loti, a dostiže vrhunac s pričom iz današnjeg vremena o Hani Karson, u kojoj se ovaploćuju sva nadanja i promašaji prethodnih naraštaja. Od irskih jezera do ravnica Misurija i vetrovite obale Njufaunlenda, njihova putovanja odražavaju napredak i oblikovanja historije dok svaka od njih otkriva da čak i najskromniji trenuci milosti nađu put da uzburkaju vreme, prostor i sjećanje...

  • Originalni naziv: TransAtlantic
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od dobitnika National Book Award i autora bestselera Vrti se, veliki svijete. Njufaundlend, 1919. godine. Dva avijatičara - Džek Alkok i Artur Braun - kreću za Irsku u pokušaju da prvi prelete Atlantski okean u neprekidnom letu ne bi li zalečili rane iz Velikog rata. Dablin, 1845-46. Na međunarodnoj turneji za podršku svojoj osporavanoj autobiografiji, Frederik Daglas nailazi na Irce koji saosećaju s abolicionističkim pokretom - uprkos činjenici da, dok glad hara zemljom, siromašni trpe tegobe koje su zapanjujuće čak i za američkog roba. Njujork, 1998. Ostavivši mladu suprugu i tek rođeno dijete, senator Džordž Mičel polazi u Belfast, gdje mu kao sinu irskoameričkog oca i libanske majke zapalo da privede nesigurnom kraju zloglasne i ogorčene severnoirske mirovne pregovore. Ova tri slikovita prelaska okeana povezana su nizom upečatljivih žena čije su lične priče zahvaćene talasima historije. Počev od irske služavke Lili Dagan, čiji se put ukršta s Frederikom Daglasom, roman prati njenu ćerku Emili i unuku Loti, a dostiže vrhunac s pričom iz današnjeg vremena o Hani Karson, u kojoj se ovaploćuju sva nadanja i promašaji prethodnih naraštaja. Od irskih jezera do ravnica Misurija i vetrovite obale Njufaunlenda, njihova putovanja odražavaju napredak i oblikovanja historije dok svaka od njih otkriva da čak i najskromniji trenuci milosti nađu put da uzburkaju vreme, prostor i sjećanje...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter