Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Tenor ljubavi

Tenor ljubavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-416-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0319

Broj strana:

297

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Godine 1897. mladi tenor Enriko Karuzo stiže u Toskanu, gdje ga u kuću prima porodica Đaketi. U Livornu tokom ljetnje sezone pjeva sa Adom Đaketi, lijepom, mladom sopranistkinjom. Dok udata Ada nema mnogo strpljenja za neiskusnog mladića kog ubrzo otpisuje kao „tenorčića“, njena mlađa sestra Rina, kojoj još nije ni sedamnaest godina, na prvi pogled se nepovratno u njega zaljubljuje. S napretkom Karuzove karijere, produbljuju se i Adina osećanja prema njemu i on biva primoran da bira između dvije sestre.

Njujork 1903. Karuzovi odnosi s dvijema sestrama izmiču kontroli i baš usred javnog skandala on stiče svjetsku slavu i bogatstvo s druge strane Atlantika. U Americi sreće stidljivu, usamljenu Doroti Bendžamin, i dok Rina očekuje njegov povratak kući u Italiju, Karuzo se još jednom zaljubljuje.

Iako je svojim glasom osvojio svijet pre jednog vijeka, Enriko Karuzo i dalje važi za najvećeg tenora u istoriji opere. U ovom izuzetnom, veoma maštovitom romanu čuvene pjesnikinje Meri di Mikele, otkrivamo čovjeka koji je život volio strasno koliko i muziku, čovjeka koji je volio ljude, a oni njega za uzvrat obožavali.

  • Prevodilac: Branislava radević - Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine 1897. mladi tenor Enriko Karuzo stiže u Toskanu, gdje ga u kuću prima porodica Đaketi. U Livornu tokom ljetnje sezone pjeva sa Adom Đaketi, lijepom, mladom sopranistkinjom. Dok udata Ada nema mnogo strpljenja za neiskusnog mladića kog ubrzo otpisuje kao „tenorčića“, njena mlađa sestra Rina, kojoj još nije ni sedamnaest godina, na prvi pogled se nepovratno u njega zaljubljuje. S napretkom Karuzove karijere, produbljuju se i Adina osećanja prema njemu i on biva primoran da bira između dvije sestre. Njujork 1903. Karuzovi odnosi s dvijema sestrama izmiču kontroli i baš usred javnog skandala on stiče svjetsku slavu i bogatstvo s druge strane Atlantika. U Americi sreće stidljivu, usamljenu Doroti Bendžamin, i dok Rina očekuje njegov povratak kući u Italiju, Karuzo se još jednom zaljubljuje. Iako je svojim glasom osvojio svijet pre jednog vijeka, Enriko Karuzo i dalje važi za najvećeg tenora u istoriji opere. U ovom izuzetnom, veoma maštovitom romanu čuvene pjesnikinje Meri di Mikele, otkrivamo čovjeka koji je život volio strasno koliko i muziku, čovjeka koji je volio ljude, a oni njega za uzvrat obožavali.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter