Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Tamo neko leži

Tamo neko leži

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-29-169-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B2124

Broj strana:

180

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mjesec je maj, 1997. godine i čovjek po imenu Isak Maestro pojavljuje se na recepciji staračkog doma u Travniku u želji da posjeti svoga oca, kojeg, kako kaže, nikada nije imao priliku upoznati, jer su ih kobne godine II svjetskog rata bacile na različite strane svijeta. Pred očima dežurnog doktora i medicinskog osoblja događa se prvi susret između oca i sina nakon više od pet decenija razdvojenosti, sve dok stari Daniel Maestro ne prekine ovu sentimentalnu atmosferu rečenicom koja će sve prisutne ostaviti u zaprepaštenju: čovjek koji mu je došao u posjetu nije i ne može biti njegov sin, zato što je njegov jedinac Isak poginuo u Izraelu 1970. godine.
Početak romana Tamo neko leži Nure Bazdulj-Hubijar obećava izrazito napetu i duboko emocionalnu priču o ljudima koje je historija primorala da žrtvuju veze sa svojim bližnjima i izgube sami sebe spašavajući se od smrti. Sa osjećajem gorke nelagode ovaj roman postavlja pitanje o tome šta je ustvari čovjekov identitet? Da li smo to što jesmo po rođenju ili su ipak okolnosti pod kojima smo živjeli to što nas oblikuje i stvara, te konačno, treba li nam uopšte istina s kojom nećemo znati živjeti? Sa takvim pitanjima stoje jedan drugome beskrajno blizu i istovremeno beskrajno daleko, Daniel Maestro, otac koji to nije bio, i Isak Maestro, sin koji to ne može biti, a jedino što djeluje nadrealnije od samog zapleta ove priče, jeste činjenica da je bazirana na stvarnim događajima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mjesec je maj, 1997. godine i čovjek po imenu Isak Maestro pojavljuje se na recepciji staračkog doma u Travniku u želji da posjeti svoga oca, kojeg, kako kaže, nikada nije imao priliku upoznati, jer su ih kobne godine II svjetskog rata bacile na različite strane svijeta. Pred očima dežurnog doktora i medicinskog osoblja događa se prvi susret između oca i sina nakon više od pet decenija razdvojenosti, sve dok stari Daniel Maestro ne prekine ovu sentimentalnu atmosferu rečenicom koja će sve prisutne ostaviti u zaprepaštenju: čovjek koji mu je došao u posjetu nije i ne može biti njegov sin, zato što je njegov jedinac Isak poginuo u Izraelu 1970. godine. Početak romana Tamo neko leži Nure Bazdulj-Hubijar obećava izrazito napetu i duboko emocionalnu priču o ljudima koje je historija primorala da žrtvuju veze sa svojim bližnjima i izgube sami sebe spašavajući se od smrti. Sa osjećajem gorke nelagode ovaj roman postavlja pitanje o tome šta je ustvari čovjekov identitet? Da li smo to što jesmo po rođenju ili su ipak okolnosti pod kojima smo živjeli to što nas oblikuje i stvara, te konačno, treba li nam uopšte istina s kojom nećemo znati živjeti? Sa takvim pitanjima stoje jedan drugome beskrajno blizu i istovremeno beskrajno daleko, Daniel Maestro, otac koji to nije bio, i Isak Maestro, sin koji to ne može biti, a jedino što djeluje nadrealnije od samog zapleta ove priče, jeste činjenica da je bazirana na stvarnim događajima.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter