Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Tamo gdje su tigrovi kod kuće

Tamo gdje su tigrovi kod kuće

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-266-536-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K9697

Broj strana:

704

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Novinski dopisnik Eléazard von Wogau živi u golemoj oronuloj kući u Alcântari, a budući da ga je žena napustila, jedino su mu društvo brbljavi papagaj i osamnaestogo­dišnja služavka Soledade. Njegova glavna opsesija neobjavljen je rukopis o isusovcu Atanaziju Kircheru, neobičnom i svestranom učenjaku o kojem je nekoć davno pisao disertaciju. No u njegov svijet, sveden na posjete obližnjem restoranu i druženja s doktorom Euclidesom, iznenada ulazi tajanstvena Talijanka koja je u Brazil došla iz prilično nejasnih pobuda. Istodobno Eléazardova bivša supruga u potrazi za neotkrivenim vrstama fosila kreće na Mato Grosso, u paleontološku ekspediciju koja će u svakom pogledu postati avantura njezina života. A daleko od roditeljskog nadzora njihova kći Moéma svoju slobodu pokušava naći istražujući različite vrste seksualnosti i opojne droge...
U romanu Tamo gdje su tigrovi kod kuće Jean-Marie Blas de Roblès maestralno izmjenjuje dogodovštine svojih suvremenih likova s kro­nikom života osebujnog isusovca koja nalikuje hagiografiji. Ovo iznimno djelo do­bilo je izvrsne kritike, a 2008. osvojilo je i uglednu nagradu Prix Médicis.

  • Originalni naziv: Là où les tigres sont...
  • Prevodilac: Tatjana Brodnjak, Ivo Klarić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x225
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Novinski dopisnik Eléazard von Wogau živi u golemoj oronuloj kući u Alcântari, a budući da ga je žena napustila, jedino su mu društvo brbljavi papagaj i osamnaestogo­dišnja služavka Soledade. Njegova glavna opsesija neobjavljen je rukopis o isusovcu Atanaziju Kircheru, neobičnom i svestranom učenjaku o kojem je nekoć davno pisao disertaciju. No u njegov svijet, sveden na posjete obližnjem restoranu i druženja s doktorom Euclidesom, iznenada ulazi tajanstvena Talijanka koja je u Brazil došla iz prilično nejasnih pobuda. Istodobno Eléazardova bivša supruga u potrazi za neotkrivenim vrstama fosila kreće na Mato Grosso, u paleontološku ekspediciju koja će u svakom pogledu postati avantura njezina života. A daleko od roditeljskog nadzora njihova kći Moéma svoju slobodu pokušava naći istražujući različite vrste seksualnosti i opojne droge... U romanu Tamo gdje su tigrovi kod kuće Jean-Marie Blas de Roblès maestralno izmjenjuje dogodovštine svojih suvremenih likova s kro­nikom života osebujnog isusovca koja nalikuje hagiografiji. Ovo iznimno djelo do­bilo je izvrsne kritike, a 2008. osvojilo je i uglednu nagradu Prix Médicis.

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter