Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Tajne beležnice Agate Kristi - sa dve ne objavljene priče o Herkulu Poarou

Tajne beležnice Agate Kristi - sa dve ne objavljene priče o Herkulu Poarou

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džon Kuran


ISBN:

978-86-84983-44-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6746

Broj strana:

420

Težina:

516 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Vjerovatno da u svijetu nema čovjeka koji nije čuo za Agatu Kristi, pročitao neku njenu knjigu, odgledao film ili epizodu TV serije snimljene po njenim djelima, ili prisustvovao izvođenju nekog njenog pozorišnog komada. Spisateljica koja je stvorila legendarne detektive, Herkula Poaroa i gospođicu Marpl, upisala se u istoriju svjetske književnosti XX vijeka preobrazivši detektivsku prozu i kriminalistički žanr, oborivši sve rekorde u objavljenim tiražima i – vjerovatno najvažnije – zabavivši generacije i generacije čitalaca.
Nakon smrti Agatine kćerke Rozalind krajem 2004. godine, izuzetno zavještanje je otkriveno. Sjmeštene među njenim stvarima u porodičnoj kući u Grinveju, nalazile su se Agatine privatne zabilješke. Sedamdeset tri rukom pisanih sveski prepunih zabilješki, lista i nacrta kojima je definisala sve planove i ideje za većinu svojih knjiga, drama i priča očaraće svakoga ko je pročitao makar jednu od priča Agate Kristi.
Marljivi izučavalac života i djela Agate Kristi Džon Kuran bio je u prilici da razgleda, analizira i klasifikuje bilježnice u kojima je velika spisateljica pedeset godina stvarala svoje misterije, te da u ovoj knjizi predoči čitaocima najvažnije periode stvaranja i osobeni kreativni proces, omogućivši nam da nakratko zavirimo u um najpoznatije autorke detektivskog romana.
Autor je dokumentarno blago pronađeno u bilježnicama u svojoj knjizi preuredio i organizovao na način koji mu se učinio najuputnijim: ne po hronološkom redu nastanka pojedinih knjiga, niti po njihovim protagonistima, već po zajedničkim temama. Tako čitalac može zahvaljujući njegovom radu proniknuti u način na koji je velika spisateljica razmišljala kada je pripremala romane o, recimo, ubistvima u inostranstvu, ubistvima na putovanju, tajnim identitetima ili zločinima iz prošlosti – a sve su to danas klasične teme za žanr kriminalističke proze.
Ova interesantna i uzbudljiva knjiga je neizostavna za sve koji su ikada strepili nad sudbinama junaka Agate Kristi i pitali se ko je počinio zločin sa kojim se moraju pozabaviti Poaro, Marplova ili drugi njeni detektivi, a ono po čemu se ona odlikuje jesu i dvije priče Agate Kristi koje nikada prije ove knjige nigdje nisu objavljene, sa – naravno – Herkulom Poaroom u glavnoj ulozi!

  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vjerovatno da u svijetu nema čovjeka koji nije čuo za Agatu Kristi, pročitao neku njenu knjigu, odgledao film ili epizodu TV serije snimljene po njenim djelima, ili prisustvovao izvođenju nekog njenog pozorišnog komada. Spisateljica koja je stvorila legendarne detektive, Herkula Poaroa i gospođicu Marpl, upisala se u istoriju svjetske književnosti XX vijeka preobrazivši detektivsku prozu i kriminalistički žanr, oborivši sve rekorde u objavljenim tiražima i – vjerovatno najvažnije – zabavivši generacije i generacije čitalaca. Nakon smrti Agatine kćerke Rozalind krajem 2004. godine, izuzetno zavještanje je otkriveno. Sjmeštene među njenim stvarima u porodičnoj kući u Grinveju, nalazile su se Agatine privatne zabilješke. Sedamdeset tri rukom pisanih sveski prepunih zabilješki, lista i nacrta kojima je definisala sve planove i ideje za većinu svojih knjiga, drama i priča očaraće svakoga ko je pročitao makar jednu od priča Agate Kristi. Marljivi izučavalac života i djela Agate Kristi Džon Kuran bio je u prilici da razgleda, analizira i klasifikuje bilježnice u kojima je velika spisateljica pedeset godina stvarala svoje misterije, te da u ovoj knjizi predoči čitaocima najvažnije periode stvaranja i osobeni kreativni proces, omogućivši nam da nakratko zavirimo u um najpoznatije autorke detektivskog romana. Autor je dokumentarno blago pronađeno u bilježnicama u svojoj knjizi preuredio i organizovao na način koji mu se učinio najuputnijim: ne po hronološkom redu nastanka pojedinih knjiga, niti po njihovim protagonistima, već po zajedničkim temama. Tako čitalac može zahvaljujući njegovom radu proniknuti u način na koji je velika spisateljica razmišljala kada je pripremala romane o, recimo, ubistvima u inostranstvu, ubistvima na putovanju, tajnim identitetima ili zločinima iz prošlosti – a sve su to danas klasične teme za žanr kriminalističke proze. Ova interesantna i uzbudljiva knjiga je neizostavna za sve koji su ikada strepili nad sudbinama junaka Agate Kristi i pitali se ko je počinio zločin sa kojim se moraju pozabaviti Poaro, Marplova ili drugi njeni detektivi, a ono po čemu se ona odlikuje jesu i dvije priče Agate Kristi koje nikada prije ove knjige nigdje nisu objavljene, sa – naravno – Herkulom Poaroom u glavnoj ulozi!

Dodatne informacije

Izdavač Admiral Books
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter