Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Ta mržnja koju seješ

Ta mržnja koju seješ

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Angie Thomas


ISBN:

978-86-89565-49-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D4722

Broj strana:

352

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Da li ste na društvenim mrežama primetili haštag #THUGLife? Znate li šta on zapravo znači? Znate li ko je bio Tupak Šakur, i zašto ga, godinama nakon smrti, milioni poklonika njegove muzike i dalje obožavaju?

Šesnaestogodišnja Star živi rastrzana između dva sveta: siromašnog i ozloglašenog kraja u kome je rođena, gde živi s porodicom, i fensi srednje škole u bogataškom predgrađu, u koju su je roditelji upisali da bi je iz njega izvukli. Ravnoteža koju inače jedva održava nestaje onog trenutka kad se zadesi kao svedok ubistva svog druga Kalila, koga je bez upozorenja, nenaoružanog, ubio beli policajac. Sve oči su uprte u Star, čije svedočenje sada ima moć da razori lokalnu zajednicu, a možda i nju da košta života.

Ovaj roman inspirisan je pokretom #BlackLivesMatter (#IcrnačkiŽivotJeŽivot), i prati borbu jedne mlade devojke za pravdu, ali i za ljudskost i smisao u svetu u kome su granice nekad nejasne, a rasni problemi čine se nerešivim.

  • Originalni naziv: The Hate U Give
  • Prevodilac: Miloš Petrik
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Da li ste na društvenim mrežama primetili haštag #THUGLife? Znate li šta on zapravo znači? Znate li ko je bio Tupak Šakur, i zašto ga, godinama nakon smrti, milioni poklonika njegove muzike i dalje obožavaju? Šesnaestogodišnja Star živi rastrzana između dva sveta: siromašnog i ozloglašenog kraja u kome je rođena, gde živi s porodicom, i fensi srednje škole u bogataškom predgrađu, u koju su je roditelji upisali da bi je iz njega izvukli. Ravnoteža koju inače jedva održava nestaje onog trenutka kad se zadesi kao svedok ubistva svog druga Kalila, koga je bez upozorenja, nenaoružanog, ubio beli policajac. Sve oči su uprte u Star, čije svedočenje sada ima moć da razori lokalnu zajednicu, a možda i nju da košta života. Ovaj roman inspirisan je pokretom #BlackLivesMatter (#IcrnačkiŽivotJeŽivot), i prati borbu jedne mlade devojke za pravdu, ali i za ljudskost i smisao u svetu u kome su granice nekad nejasne, a rasni problemi čine se nerešivim.

Dodatne informacije

Izdavač Urban Reads
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter