Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sve priče

Sve priče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01449-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2658

Broj strana:

408

Težina:

517 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Aleksandar Gatalica je majstor priče i pripovjedanja. Pripovjedačke knjige ili ciklusi pripovjedaka koje su se našle objedinjene u ovoj knjizi: Mimikrije (1996), Beograd za strance (2004) i Dnevnik poraženih neimara (2006), sa njihovim tematskim i poetickim razlikama, sasvim su jasan dokaz kako ovaj pisac avangardna iskustva proze između dva svjetska rata i modernistička iskustva iz šezdesetih godina prošloga vijeka osavremenjuje duhom i osjećajnošću našega vremena. Pri tome, on nikada ne gubi vezu sa onim što je najbolje u klasičnoj priči koja treba da bude, a kod njega i jeste, psihološki produbljena, umetnički istinita i svakako, zanimljiva. Na tim temeljima Gatalica gradi prepoznatljivu, svoju pripovetku koja pripada samom vrhu savremene srpske proze.


Gatalica je u knjizi pripovedaka Mimikrije nanizao prerade motiva i stilova Borhesa, Mana i Bucatija, a sa naše strane gatao je u poetiku Basare, Pavića i Kiša. U Mimikrijama Gatalica pokazuje zavidno umeće persiflaže i ironije, groteske i ironije. Gatalica je ispisao niz preozbiljnih šala i neozbiljnih poruga koje će dobrom znalcu književnosti delovati kao privlačan poligon za poetičke eksperimente. Ovaj pisac, međutim, nije mogao ovim autorima da oda veće priznanje, nego što im je posvetio svoje mimikrije.
Aleksandar Jerkov

U literarnoj fantastici privrženom vodiču Beograd za strance prolazimo kroz lavirinte neuhvatljivog i uvek pomalo zagonetnog Beograda. Ovaj Beograd se ne penje nebu pod oblake Balkanskom ulicom, već je - sav bivši i nepostojeci - baš strancima poklonio čar otkrica. Junaci ovih pripovedaka imaju eleganciju ruskih kneževa u osvit Oktobarske revolucije.
Draško Ređep

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Aleksandar Gatalica je majstor priče i pripovjedanja. Pripovjedačke knjige ili ciklusi pripovjedaka koje su se našle objedinjene u ovoj knjizi: Mimikrije (1996), Beograd za strance (2004) i Dnevnik poraženih neimara (2006), sa njihovim tematskim i poetickim razlikama, sasvim su jasan dokaz kako ovaj pisac avangardna iskustva proze između dva svjetska rata i modernistička iskustva iz šezdesetih godina prošloga vijeka osavremenjuje duhom i osjećajnošću našega vremena. Pri tome, on nikada ne gubi vezu sa onim što je najbolje u klasičnoj priči koja treba da bude, a kod njega i jeste, psihološki produbljena, umetnički istinita i svakako, zanimljiva. Na tim temeljima Gatalica gradi prepoznatljivu, svoju pripovetku koja pripada samom vrhu savremene srpske proze. Gatalica je u knjizi pripovedaka Mimikrije nanizao prerade motiva i stilova Borhesa, Mana i Bucatija, a sa naše strane gatao je u poetiku Basare, Pavića i Kiša. U Mimikrijama Gatalica pokazuje zavidno umeće persiflaže i ironije, groteske i ironije. Gatalica je ispisao niz preozbiljnih šala i neozbiljnih poruga koje će dobrom znalcu književnosti delovati kao privlačan poligon za poetičke eksperimente. Ovaj pisac, međutim, nije mogao ovim autorima da oda veće priznanje, nego što im je posvetio svoje mimikrije. Aleksandar Jerkov U literarnoj fantastici privrženom vodiču Beograd za strance prolazimo kroz lavirinte neuhvatljivog i uvek pomalo zagonetnog Beograda. Ovaj Beograd se ne penje nebu pod oblake Balkanskom ulicom, već je - sav bivši i nepostojeci - baš strancima poklonio čar otkrica. Junaci ovih pripovedaka imaju eleganciju ruskih kneževa u osvit Oktobarske revolucije. Draško Ređep

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter