Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Sve o mojoj sestri

Sve o mojoj sestri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ava Dellaira


ISBN:

978-86-10-01841-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5435

Broj strana:

256

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Neke tajne možemo da povjerimo samo posebnim ljudima...

Za Lorel, njena sestra Mej bila je sunce oko kojeg se vrtio čitav njen svijet: lijepa, savršena, nedostižna u svakom pogledu. Noć u kojoj je izgubila sestru nešto je o čemu Lorel ne želi ni sa kim da priča. Zato je i otišla u školu u kojoj je niko ne poznaje, i u kojoj neće biti neprijatnih pitanja ili pogleda punih sažaljenja.

Jedino na papiru, ona može da bez ustezanja izrazi osećanja i zato piše pisma idolima njene sestre: Kurtu Kobejnu, Ejmi Vajnhaus, Hitu Ledžeru, Džimu Morisonu, Dženis Džoplin, Ameliji Erhart, Džudi Garland. Samo njima uspijeva da poveri šta znači izgubiti dio sebe, a da nema ni porodicu na koju može da se osloni. Samo njima može da prizna sve svoje strahove, da im priča o magiji upoznavanja prijatelja zbog kojih se osjeća normalno i posebno u isto vreme, ili o onom predivnom osjećaju kada uhvati pogled zagonetnog momka koji joj se dopada. Najzad, ta pisma, poput putovanja u dubine sopstvene duše, dovode Lorel do istine sa kojom nije imala hrabrosti da se suoči. Istine koja se mora izgovoriti, jer će samo tako moći da preboli ono što se dogodilo i oprosti i Mej i sebi. I tek kada bude vidjela svoju sestru onakvom kakva je ona zapravo bila - nevjerovatna i jedinstvena, ali sa manama kao i svi - moći će da pronađe svoj put. Život je pred njom, sa svim svojim beskrajnim mogućnostima.

Jer nema ljepšeg osećanja nego čuti svoje srce kako kuca.

  • Originalni naziv: Love Letters to the Dead...
  • Prevodilac: Svetlana Babović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Neke tajne možemo da povjerimo samo posebnim ljudima... Za Lorel, njena sestra Mej bila je sunce oko kojeg se vrtio čitav njen svijet: lijepa, savršena, nedostižna u svakom pogledu. Noć u kojoj je izgubila sestru nešto je o čemu Lorel ne želi ni sa kim da priča. Zato je i otišla u školu u kojoj je niko ne poznaje, i u kojoj neće biti neprijatnih pitanja ili pogleda punih sažaljenja. Jedino na papiru, ona može da bez ustezanja izrazi osećanja i zato piše pisma idolima njene sestre: Kurtu Kobejnu, Ejmi Vajnhaus, Hitu Ledžeru, Džimu Morisonu, Dženis Džoplin, Ameliji Erhart, Džudi Garland. Samo njima uspijeva da poveri šta znači izgubiti dio sebe, a da nema ni porodicu na koju može da se osloni. Samo njima može da prizna sve svoje strahove, da im priča o magiji upoznavanja prijatelja zbog kojih se osjeća normalno i posebno u isto vreme, ili o onom predivnom osjećaju kada uhvati pogled zagonetnog momka koji joj se dopada. Najzad, ta pisma, poput putovanja u dubine sopstvene duše, dovode Lorel do istine sa kojom nije imala hrabrosti da se suoči. Istine koja se mora izgovoriti, jer će samo tako moći da preboli ono što se dogodilo i oprosti i Mej i sebi. I tek kada bude vidjela svoju sestru onakvom kakva je ona zapravo bila - nevjerovatna i jedinstvena, ali sa manama kao i svi - moći će da pronađe svoj put. Život je pred njom, sa svim svojim beskrajnim mogućnostima. Jer nema ljepšeg osećanja nego čuti svoje srce kako kuca.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter