Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.529

Facebook slicica

Katalog

Tehnike u dječjoj terapiji: Psihodinamske strategije

Tehnike u dječjoj terapiji: Psihodinamske strategije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-180-137-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2053

Broj strana:

296

Težina:

434 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova je knjiga sadržajno dobro konceptualiziran i metodski dobro osmišljen udžbenik za upoznavanje, razvoj i primjenu psihodinamske strategije u dječjoj terapiji. Posebna je vrijednost teksta isprepletanje psihodinamske teorije i strategije u terapiji s prikazom konkretnih, relevantnih slučajeva iz prakse.
Knjiga je, prije svega, namijenjene dječjim psihijatrima i kliničkim psiholozima, studentima poslijediplomskih studija iz područja psihijatrije i kliničke psihologije, ali je zanimljiva i poticajna građa za sve koji rade s djecom koja očituju poteškoće u ponašanju i doživljavanju u ranijoj dobi te za sve koji su u prigodi procjenjivati je li djeci potreban dalji psihoterapijski tretman koji uključuje i procjenu, čak i onda ako ga sami ne provode.(prof. dr. sc. Marina Ajduković)

Značaj Chethikova psihodinamskog pristupa je ne samo u pridavanju značenja detaljnjoj dijagnostičkoj evaluaciji već i autorovo naglašavanje važnosti suradnje s roditeljima tijekom psihološke terapije djeteta, kao i važnosti igre u tom tretmanu.
Posebnost knjige je u detaljnoj prezentaciji psihološkog procesa dječje terapije, te diskusija o slučajevima koji uključuju široki dijapazon - od manje neurotičnih reakcija do mentalnih posljedica maltretiranja djece kao što su PTSP slučajevi.
Temeljne koncepcije dinamske psihoterapije, npr., terapijski savez, otpor, transfer i kontratransfer, te psihodinamski uvid, su redefinirani i prilagođeni posebnim zahtjevima terapije djece od 4 do 12 godina. (prof. dr. sc. Staniša Nikolić)

  • Prevodilac: Mladen Goršić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova je knjiga sadržajno dobro konceptualiziran i metodski dobro osmišljen udžbenik za upoznavanje, razvoj i primjenu psihodinamske strategije u dječjoj terapiji. Posebna je vrijednost teksta isprepletanje psihodinamske teorije i strategije u terapiji s prikazom konkretnih, relevantnih slučajeva iz prakse. Knjiga je, prije svega, namijenjene dječjim psihijatrima i kliničkim psiholozima, studentima poslijediplomskih studija iz područja psihijatrije i kliničke psihologije, ali je zanimljiva i poticajna građa za sve koji rade s djecom koja očituju poteškoće u ponašanju i doživljavanju u ranijoj dobi te za sve koji su u prigodi procjenjivati je li djeci potreban dalji psihoterapijski tretman koji uključuje i procjenu, čak i onda ako ga sami ne provode.(prof. dr. sc. Marina Ajduković) Značaj Chethikova psihodinamskog pristupa je ne samo u pridavanju značenja detaljnjoj dijagnostičkoj evaluaciji već i autorovo naglašavanje važnosti suradnje s roditeljima tijekom psihološke terapije djeteta, kao i važnosti igre u tom tretmanu. Posebnost knjige je u detaljnoj prezentaciji psihološkog procesa dječje terapije, te diskusija o slučajevima koji uključuju široki dijapazon - od manje neurotičnih reakcija do mentalnih posljedica maltretiranja djece kao što su PTSP slučajevi. Temeljne koncepcije dinamske psihoterapije, npr., terapijski savez, otpor, transfer i kontratransfer, te psihodinamski uvid, su redefinirani i prilagođeni posebnim zahtjevima terapije djece od 4 do 12 godina. (prof. dr. sc. Staniša Nikolić)

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter