Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.307

Facebook slicica

Katalog

Stolica gospođice Noralije

Stolica gospođice Noralije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Peyami Safa


ISBN:

9789958275937

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B3852

Broj strana:

279

Težina:

344 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ferit je student koji usljed unutrašnjih borbi traganja za istinom napušta medicinu i prelazi na studij filozofije. Međutim, nadanaravni događaji koji ga prate i za koje ne uspijeva pronaći objašnjenja u materijalističkoj i pozitivističkoj filozofiji čiji je zagovornik, samo produbljuju njegove sumnje i krize.

Boravi u pansionu na Juksekkaldrmi zajedno s ljudima od kojih je svako zaseban i krajnje neobičan slučaj.

Usljed čudnih događaja koji se nižu jedan za drugim i nesporazuma s voljenom Selmom, njegovo stanje se znatno pogoršava. U pansionu upoznaje i gospodina Aziza, profesora filozofije, koji mu u itm danima biva najveća podrška.

Vijest o ubistvu tetke i iznenadno nasljedstvo koje dobija, mijenjaju cijeli tok priče. Po preporuci prijatelja Aziza iznajmljuje kuću na ostrvu i preseljava se tamo. Kuća je pripadala tajanstvenoj Noraliji koja umrla prije godinu dana. Feritovo traganje za istinom nastavlja se i kroz niz čudnih događaja dolazi do svojih odgovora.

Roman Stolica gospođe Noralije, najomiljenije je djelo Peyami Safe i prema ocjeni turskih kritičara najozbiljniji psiohološki roman turske književnosti.

  • Prevodilac: Amina Ćehajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ferit je student koji usljed unutrašnjih borbi traganja za istinom napušta medicinu i prelazi na studij filozofije. Međutim, nadanaravni događaji koji ga prate i za koje ne uspijeva pronaći objašnjenja u materijalističkoj i pozitivističkoj filozofiji čiji je zagovornik, samo produbljuju njegove sumnje i krize. Boravi u pansionu na Juksekkaldrmi zajedno s ljudima od kojih je svako zaseban i krajnje neobičan slučaj. Usljed čudnih događaja koji se nižu jedan za drugim i nesporazuma s voljenom Selmom, njegovo stanje se znatno pogoršava. U pansionu upoznaje i gospodina Aziza, profesora filozofije, koji mu u itm danima biva najveća podrška. Vijest o ubistvu tetke i iznenadno nasljedstvo koje dobija, mijenjaju cijeli tok priče. Po preporuci prijatelja Aziza iznajmljuje kuću na ostrvu i preseljava se tamo. Kuća je pripadala tajanstvenoj Noraliji koja umrla prije godinu dana. Feritovo traganje za istinom nastavlja se i kroz niz čudnih događaja dolazi do svojih odgovora. Roman Stolica gospođe Noralije, najomiljenije je djelo Peyami Safe i prema ocjeni turskih kritičara najozbiljniji psiohološki roman turske književnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter