Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Sto od limunovog drveta

Sto od limunovog drveta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Julian Barnes


ISBN:

86-7666-078-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2580

Broj strana:

212

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najnovija knjiga pripovijedaka britanskog pisca Džulijana Barnsa čitaocu nudi jedanaest priča o životnim završecima. Šarajući kroz vrijeme i prostor, od Rusije i Švedske XIX vijeka, preko Francuske ranog XX vijeka do savremene Britanije, Barns nam na sebi svojstven način duhovitog i vještog pripovjedača govori o ljepoti življenja koja nije uslovljena životnim dobom, o tome da je starost vidljiva samo spolja, govori nam o svođenju računa i poslednjim željama, o mladosti i sjećanjima.

Smjenjivanjem narativnih postupaka i uz pomoć lepeze likova, pisac pokušava da nas uvjeri kako su strasti i čežnje snažniji i dublji što je čovjek svjesniji činjenice da se njegovo vrijeme bliži kraju. I nepogrešivo uspijeva u tome.

On priča očaravajuće vješto, njegov smiren, intrigantan glas mami nas da zagazimo u minska polja emocionalnih razotkrivanja.

  • Originalni naziv: The Lemon Table
  • Prevodilac: Zoran Paunović, Ivana Đurić-Paunović i Nina Ivanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najnovija knjiga pripovijedaka britanskog pisca Džulijana Barnsa čitaocu nudi jedanaest priča o životnim završecima. Šarajući kroz vrijeme i prostor, od Rusije i Švedske XIX vijeka, preko Francuske ranog XX vijeka do savremene Britanije, Barns nam na sebi svojstven način duhovitog i vještog pripovjedača govori o ljepoti življenja koja nije uslovljena životnim dobom, o tome da je starost vidljiva samo spolja, govori nam o svođenju računa i poslednjim željama, o mladosti i sjećanjima. Smjenjivanjem narativnih postupaka i uz pomoć lepeze likova, pisac pokušava da nas uvjeri kako su strasti i čežnje snažniji i dublji što je čovjek svjesniji činjenice da se njegovo vrijeme bliži kraju. I nepogrešivo uspijeva u tome. On priča očaravajuće vješto, njegov smiren, intrigantan glas mami nas da zagazimo u minska polja emocionalnih razotkrivanja.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter