Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Sto bisera

Sto bisera

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vanja Bulić


ISBN:

978-86-521-0213-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1878

Broj strana:

335

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sto bisera predstavlja pisano sjećanje na sto najupečatljivijih ispovijesti u televizijskom serijalu Biseri.

Priče neobičnih svjedoka koji nam iskreno i bez srama govore o svojim tamnim ili suviše ružičastim stranama života jesu vjerodostojna i potresna svjedočenja koja na najbolji mogući način daju presjek jednog društva i jedne epohe. Baš iz tog razloga, voljećemo ili prezirati ove nemušte junake koji nas, sasvim sigurno, neće ostaviti ravnodušnima.

Uvijek gledam emisiju Biseri, u kojoj Vanja Bulić spretno, znalački, opušteno i sa dozom lijepe humornosti predstavlja i približava neobične sudbine, bilo da je riječ o osobama koje je sopstvena narav odvela čudnim putevima, bilo o onima koji su se ogrešili o zakonske i moralne norme.
ČEDOMIR MIRKOVIĆ, književni kritičar

Vanja Bulić je krenuo korak dalje: traga za ličnostima čija svjedočenja i životna dovijanja, kao u neorealističkim filmovima, postaju autentične solo partije u simfoniji naše stvarnosti.
BRANISLAVA DŽUNOV, TV kritičar

„Lično se divim Vanji Buliću. Umeo je da me iznenadi izborom sagovornika i neobičnom pričom natera da do kraja odgledam emisiju Biseri. I svojim studentima sam preporučivao da gledaju Bisere.
ŽIVOJIN PAVLOVIĆ, reditelj

„Niko kao Vanja Bulić nije naše savremenike oslobodio: njemu se može sve izgovoriti bez zazora, poslednji, onaj sedmi veo pada tako jednostavno i tako primereno, da i mene, koji osobito nisam od onih koji se lako može ložiti na frazu, zadivljuje svojom usredsređenošću, čistotom spontanosti, opomenama zlokobnih naših strahova.“
DR DRAŠKO REĐEP

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sto bisera predstavlja pisano sjećanje na sto najupečatljivijih ispovijesti u televizijskom serijalu Biseri. Priče neobičnih svjedoka koji nam iskreno i bez srama govore o svojim tamnim ili suviše ružičastim stranama života jesu vjerodostojna i potresna svjedočenja koja na najbolji mogući način daju presjek jednog društva i jedne epohe. Baš iz tog razloga, voljećemo ili prezirati ove nemušte junake koji nas, sasvim sigurno, neće ostaviti ravnodušnima. Uvijek gledam emisiju Biseri, u kojoj Vanja Bulić spretno, znalački, opušteno i sa dozom lijepe humornosti predstavlja i približava neobične sudbine, bilo da je riječ o osobama koje je sopstvena narav odvela čudnim putevima, bilo o onima koji su se ogrešili o zakonske i moralne norme. ČEDOMIR MIRKOVIĆ, književni kritičar Vanja Bulić je krenuo korak dalje: traga za ličnostima čija svjedočenja i životna dovijanja, kao u neorealističkim filmovima, postaju autentične solo partije u simfoniji naše stvarnosti. BRANISLAVA DŽUNOV, TV kritičar „Lično se divim Vanji Buliću. Umeo je da me iznenadi izborom sagovornika i neobičnom pričom natera da do kraja odgledam emisiju Biseri. I svojim studentima sam preporučivao da gledaju Bisere. ŽIVOJIN PAVLOVIĆ, reditelj „Niko kao Vanja Bulić nije naše savremenike oslobodio: njemu se može sve izgovoriti bez zazora, poslednji, onaj sedmi veo pada tako jednostavno i tako primereno, da i mene, koji osobito nisam od onih koji se lako može ložiti na frazu, zadivljuje svojom usredsređenošću, čistotom spontanosti, opomenama zlokobnih naših strahova.“ DR DRAŠKO REĐEP

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter