Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Srž

Srž

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4832-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4594

Broj strana:

192

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Priča sa oštre krivine života

Posle šokantnog povratka u bolnički krevet, osetio sam da moram da progovorim. Za one kojima je svega dosta, koji su u strahu da će umreti od bolesti od kojih pate, za one koji veruju da ih tera maler, da ih život ne štedi, i posebno za one koji su zbog toga na ivici da odustanu.

„Srž počinje scenom u kojoj pripovedača na pešačkom prelazu udara automobil i lomi mu obe noge. Nekoliko rečenica kasnije čitalac saznaje da se taj lom dešava u času kada je on, nakon dvogodišnjih terapija i borbe sa leukemijom, trebalo narednih dana da se vrati na posao. Tako je inicijalni trenutak pripovesti udvostručen – kao da sama teška bolest nije bila dovoljna, već je morala da se naglasi i udarom automobila – posle čega odmah biva jasno da se ulazi u jedan granični svet, u kojem se ne samo teme dana nego i teme godina i decenija na izvestan način povlače u drugi plan, a čovek, pripovedač, ali i svako od nas, svodi na svoju suštinu. Na srž onoga što jeste.

Scene lečenja smenjuju se sa porodičnim pričama, nemoć i očaj sa slikama retkog prijateljstva i zahvalnosti. S elegantnim (auto)ironičnim otklonima i diskretnim i mudrim zaključcima o prostoru i vremenu u kojima živi, Peđa Obradović svakog svog čitaoca suočava sa njegovim željama, i njihovim stvarnim razlozima, sa mogućnostima, koje zapravo nikada nisu male, kao i sa granicama, koje se, ponekad, neopazice, pređu da bi se došlo do sebe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča sa oštre krivine života Posle šokantnog povratka u bolnički krevet, osetio sam da moram da progovorim. Za one kojima je svega dosta, koji su u strahu da će umreti od bolesti od kojih pate, za one koji veruju da ih tera maler, da ih život ne štedi, i posebno za one koji su zbog toga na ivici da odustanu. „Srž počinje scenom u kojoj pripovedača na pešačkom prelazu udara automobil i lomi mu obe noge. Nekoliko rečenica kasnije čitalac saznaje da se taj lom dešava u času kada je on, nakon dvogodišnjih terapija i borbe sa leukemijom, trebalo narednih dana da se vrati na posao. Tako je inicijalni trenutak pripovesti udvostručen – kao da sama teška bolest nije bila dovoljna, već je morala da se naglasi i udarom automobila – posle čega odmah biva jasno da se ulazi u jedan granični svet, u kojem se ne samo teme dana nego i teme godina i decenija na izvestan način povlače u drugi plan, a čovek, pripovedač, ali i svako od nas, svodi na svoju suštinu. Na srž onoga što jeste. Scene lečenja smenjuju se sa porodičnim pričama, nemoć i očaj sa slikama retkog prijateljstva i zahvalnosti. S elegantnim (auto)ironičnim otklonima i diskretnim i mudrim zaključcima o prostoru i vremenu u kojima živi, Peđa Obradović svakog svog čitaoca suočava sa njegovim željama, i njihovim stvarnim razlozima, sa mogućnostima, koje zapravo nikada nisu male, kao i sa granicama, koje se, ponekad, neopazice, pređu da bi se došlo do sebe.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter